Gay koppel adopteert hond die was gedumpt omdat hij ‘homo’ was

Leestijd: < 1 min

Fezco is een vrolijke hond die enthousiast op zijn soortgenootjes afspringt. Dat hij daarbij weleen in de ‘hump’-modus schiet: dat gebeurt nu eenmaal. Maar toen Fezco een andere mannetjeshond besprong, was de maat vol: de baasjes wilden geen hond die ‘homo’ is. Gelukkig heeft een gaykoppel zich nu over Fezco ontfermd.

Fezco werd gedumpt na zijn hondse strapatsen. De baasjes, die kennelijk weinig verstand hebben van het houden van een hond, dropten het dier bij de Stanley County Animal Protective Services (SCAPS) in Albemarle, een plaats in North Carolina.

Steve en John

Die maakten melding van de reden waarom Fezco was gedumpt, en boden de hond ter adoptie aan. Het duurde niet lang voordat zich twee nieuwe baasjes meldden: Steve Nicholas en zijn partner John, die al meer dan dertig jaar samen zijn en in Charlotte wonen, ook een plaats in North Carolina.

Steve vertelde aan het lokale tv-station WCCB: “Het is zo’n domme reden om een hond weg te doen. Zelf hebben we regelmatig negatieve dingen meegemaakt omdat we gay zijn, dus leek het ons niet meer dan logisch om de hond te adopteren.”

Dominantie of speelsheid

Overigens heeft het bespringen van een andere mannetjeshond er niets mee te maken of een hond homoseksuele neigingen heeft, zo vertelt Dr. William Pressly aan hetzelfde tv-station. “Het is een kwestie van dominantie of gewoon speelsheid.”

En Fezco? Die heeft nu een nieuwe naam: Oscar. Vernoemd naar Oscar Wilde…

Powered by Labrador CMS