Jill Biden

First Lady Jill Biden: Trump is een gevaar voor de lhbtiq+-gemeenschap

“We laten onze overwinningen niet afpakken”

Leestijd: 2 min

Jill Biden heeft een toespraak gehouden waarin ze benadrukte dat de regering-Biden de lhbtiq+-gemeenschap ondersteunt. De First Lady noemde Donald Trump hierbij een pestkop en zei dat de voormalige president een gevaar vormt voor die gemeenschap.

Jill Biden hield haar toespraak tijdens een evenement dat werd georganiseerd door Human Rights Campaign (HRC), genaamd Equality in Action. Het driedaagse event is de grootste bijeenkomst van HRC, waar leden, vrijwilligers en bestuurders bijeenkomen om te luisteren naar politici, campagnevoerders en ook betrokkenen bij de lhbtiq+-gemeenschap.

we laten onze overwinningen niet afpakken 

Tijdens haar toespraak drong Jill Biden er bij de kiezers op aan om goed te kijken naar elke presidentskandidaat en dienst kijk op lhbtiq+-rechten. Daarbij prees ze haar man en huidige president Joe Biden voor het verankeren van huwelijksgelijkheid.

Biden zei: “Buiten deze muren zijn krachten actief die proberen deze zwaarbevochten vooruitgang weer uit te wissen en ongedaan te maken. Ze willen onze overwinningen afpakken. Maar dat laten we niet gebeuren. Uw president zal dit niet toestaan. Ik zal dat niet toestaan.”

pestkop 

Daarna richtte Biden zich op Trump, de vermoedelijke Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2024, en sprak ze over zijn heftige anti-lhbtiq+-retoriek. “Donald Trump is een pestkop. Hij is gevaarlijk voor de lhbtiq+-gemeenschap. Voor onze gezinnen. Voor ons land. We mogen hem niet laten winnen.”

Ze vervolgde: “We moeten keihard vechten. Vandaag, morgen en alle dagen daarna tot de stembussen sluiten op 5 november. Totdat Joe en Kamala Harris weer een termijn hebben gewonnen. Totdat alle mensen overal vrij kunnen leven, omringd door liefde.”

kritiek 

Hoewel Joe Biden naar buiten toe wordt geprezen om zijn toewijding bij het veiligstellen van lhbtiq+-rechten binnen de VS, krijgt hij ook kritiek omdat er in veel staten anti-lbhtiq+-wetgeving is ingevoerd en hij daar volgens sommigen vrij passief naar is blijven kijken. Ook is er sprake van steeds meer geweld, gericht tegen de lhbtiq+-gemeenschap.

Sarah Warbelow, juridisch directeur van HRC, zei hierover dat er ‘geen toverstaf bestaat’ die de groeiende geweldsepidemie tegen lhbtiq+-personen kan oplossen, maar dat de regering-Biden doet wat zij kan.

333 stappen in de goede richting 

“Het zal echt een langdurig proces zijn om een verscheidenheid aan systemen te veranderen”, zei Warbelow. “Met name de behoeften van transgender vrouwen vergen een ommekeer van het huidige systeem.”

GLAAD, de Amerikaanse organisatie die zich inzet voor bewustwording van lhbtiq+’s in de media, heeft becijferd dat de regering-Biden in 1181 dagen 333 stappen in de goede richting heeft gezet voor de lhbtiq+-gemeenschap, waaronder toespraken, formele erkenningen en de ondertekening van wetsvoorstellen.

oeganda 

Het laatste wapenfeit op dit gebied is de officiële veroordeling door het Witte Huis van de Oegandese anti-lhbtiq+-wetgeving, die homoseksualiteit verbiedt en mensen in het ergste geval ter dood veroordeelt.

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS