the devil wears prada

Er komt een vervolg op The Devil Wears Prada – Meryl Streep en Emily Blunt doen ook weer mee

Leestijd: 2 min

Meryl Streep kruipt opnieuw in de huid van de legendarische en intens gemene bladenmaakster Miranda Priestly in het aangekondigde vervolg op The Devil Wears Prada uit 2006. Ook Emily Blunt, destijds te zien als haar assistente, doet weer mee.

Volgens de Amerikaanse magazines Variety en Puck werkt Disney aan een vervolg op The Devil Wears Prada uit 2006. In die film was destijds te zien hoe Andy Sacks zich probeerde in te vechten bij een modemagazine dat met ijzeren hand werd geleid door Miranda Priestly. Dat personage was losjes gebaseerd op Anna Wintour en op de manier waarop zij het magazine Vogue leidde (en dat nog altijd doet, anno 2024).

meryl streep en emily blunt doen weer mee 

Priestly werd op genadeloze wijze gespeeld door Meryl Streep, Sacks door Anne Hathaway. In de film was te zien hoe Sacks, een aspirant-journalist, zich liet inhuren als persoonlijke assistent van Priestly, de hoofdredacteur van het fictieve Runway Magazine. Dat ging met heel veel vallen en pogingen om weer op te staan.

Van Streep is inmiddels bekend dat ze weer te zien is in het vervolg. Ook Emily Blunt, die in de oorspronkelijke film de voormalige assistent speelt van Priestly, doet weer mee. Van Hathaway is nog niet bekend of ze weer meedoet. Eerder dit jaar zei ze tegen E! dat ze het niet waarschijnlijk achtte dat ‘er ooit een voortzetting komt van het verhaal’.

teloorgang 

Voor het vervolg op The Devil Wears Prada keert scenarioschrijver Aline Brosh McKenna terug. Naar verluidt gaat de nieuwe film over de teloorgang van de traditionele tijdschriftenuitgeverij en de manier waarop Miranda Priestly haar carrière hier doorheen probeert te navigeren. Ze neemt het op tegen Blunts personage Emily, die nu op krachtige wijze leiding geeft aan een luxemerk met reclamedollars die Priestly goed kan gebruiken.

Het nieuws over het vervolg komt nadat Streep, Hathaway en Blunt herenigd waren tijdens de SAG Awards van 2024, waar ze iconische quotes uit hun film citeerden terwijl ze een prijs uitreikten.

lhbtiq+-klassieker 

De originele film was gebaseerd op de gelijknamige roman van Lauren Weisberger en kreeg wereldwijd lovende kritieken. Aan de kassa bracht The Devil Wears Prada ruim 326 miljoen dollar op. Streep won een Golden Globe voor haar rol, evenals een nominatie voor een Academy Award. Sindsdien geldt de film als een klassieker, met name binnen de lhbtiq+-gemeenschap.

Onlangs bewerkte Elton John de film nog tot een West End-musical, met Ugly Betty-actrice Vanessa Williams in de rol van Miranda Priestly. Bekijk hier een van de iconische scènes uit de film.

Powered by Labrador CMS