Ripley

Er komt een nieuwe versie van The Talented Mr. Ripley en dit is de trailer

Leestijd: 1 min

Wanneer Tom Ripley afreist naar Italië om ervoor te zorgen dat de rijke, jonge erfgenaam Dickie naar de VS terugkeert, raakt Tom zo door hem geobsedeerd dat die zijn identiteit overneemt. Hierover gaat The Talented Mr. Ripley, waarvan binnenkort een nieuwe versie is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer van Ripley.

The Talented Mr. Ripley is een boek uit 1955 van Patricia Highsmith. Door de jaren heen zijn er verschillende adaptaties gemaakt van het verhaal, waarvan de bekendste de film uit 1999 met in de hoofdrollen Matt Damon en Jude Law. Die laatste speelde de rol van Dickie Greenleaf, een verveelde, maar bloedstollende knappe rijkeluiszoon die een liederlijk leven leidt in Italië. Gwyneth Paltrow was te zien als zijn vriendin Marge Sherwood. Matt Damon speelde Tom Ripley, die naar Italië afreist om er in opdracht van Dickies vader voor te zorgen dat Dickie terugkeert naar huis.

broeierige spanning

In plaats daarvan raakt Tom geobsedeerd door het leven van Dickie en Marge. Hij neemt Dickies identiteit aan en al snel escaleert de boel. Er vallen doden, de echte Dickie is verdwenen en uiteindelijk reist Dickies vader zelf af naar Italië om te kijken of er nog iets te redden valt.

Wat opviel in de filmversie was de broeierige spanning tussen Tom en Dickie. Die eerste verlustigde zich letterlijk aan de laatste, en andersom vindt Dickie Tom ook wel interessant. Al duurt dat niet lang, gezien de ontwikkelingen van het verhaal.

nieuwe serie, nieuwe cast

Netflix komt binnenkort met een nieuwe miniserie, die eerder is gebaseerd op het boek dan op de gelijknamige film met Damon en Law. In de nieuwe verfilming is Andrew Scott te zien als Tom Ripley, die je kent van de film All of Us Strangers. Dickie Greenleaf wordt gespeeld door Johnny Flynn, bekend van Emma en Lovesick. Dakota Fanning is te zien als Marge Sherwood.

Andere castleden zijn Maurizio Lombardi, Margherita Buy, Eliot Sumner en John Malkovich. Die laatste speelde Tom Ripley ooit zelf, in Ripley’s Game, een film uit 2002. Of de nieuwe miniserie net zo queer is als de film met Law en Damon (van wie we de z’n knalgroene zwembroek nog kunnen herinneren)? Vast wel.

trailer

Ripley gaat op 4 april in première op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS