Matt Bomer

Er komt een ‘gay-versie’ van Golden Girls, met Matt Bomer in een van de hoofdrollen

De naam van de serie is ook al bekend: Mid-Century Modern

Leestijd: 1 min

Een Golden Girls-reboot, maar dan met vier gay mannen in plaats van vier dames op leeftijd, wie had dat kunnen verzinnen? Ryan Murphy, bekend van Feud en Pose, deed het. Zelfs de karakters van de personages blijven intact, met Matt Bomer als de verstrooid-grappige gay-versie van Rose.

Of het letterlijk een reboot wordt? Dat waarschijnlijk niet, want de serie gaat Mid-Century Modern heten. Uitvoerend producent is Ryan Murphy, die de makers van Will & Grace heeft aangetrokken: Max Mutchnick en David Kohan.

gouden jaren

De serie wordt uitgezonden door het Amerikaanse Hulu, in Nederland hofleverancier van Disney+. Over de serie zegt Hulu het volgende: “Mid-Century Modern volgt drie beste vrienden – homoseksuele mannen van een bepaalde leeftijd – die na een onverwacht overlijden in hun omgeving besluiten hun gouden jaren samen door te brengen in Palm Springs, waar de rijkste van de drie woont met zijn moeder en een Gen Z-hulp in de huishouding die naakt is (vanwaar die toevoeging? Dat legt Hulu dan weer niet uit).

Volgens filmmagazine Variety zal Matt Bomer het Rose-achtige personage spelen. Nathan Lee is de Dorothy van het stel en Linda Levin speelt Lanes moeder, oftewel de Sophia-rol. Ze hebben ook al namen gekregen: het personage van Bomer heet Jerry Frank, dat van Levin heet Sybil Schneiderman en dat van Lane heet Bunny Schneiderman.

uitzenddatum onbekend 

Bunny is een succesvolle zakenman die toe is aan zijn pensioen en op zoek is naar de ware liefde. Jerry verliet de Mormoonse kerk en zijn huwelijk toen hij begin twintig was – nadat zijn vrouw hem voor de rest van de kerkelijke gemeente had ge-out. Zijn moeder Sybil is wijs, zorgzaam, maar soms ook kritisch, verstikkend en amoreel.

Over de derde homoseksuele man in zijn gouden jaren is nog niets bekend gemaakt, en ook nog niets over de uitzenddatum. We houden je op de hoogte!

Powered by Labrador CMS