Er komt een film over het leven van Céline Dion

Leestijd: < 1 min

The Power of Love is de naam van een biopic waarin te zien is hoe Céline Dion opgroeit in het Canadese Quebec en uitgroeit tot een wereldster. Valerie Lemercier (54 jaar) gaat de jonge Céline spelen.

Céline Dion heeft haar toestemming gegeven voor het gebruik van haar muziek in de film The Power of Love. De film is vernoemd naar een van haar grootste hits, dat origineel niet eens van haar is, maar van Jennifer Rush. Maar de aanleiding van de film is het overlijden van René Angélil, de man met wie Céline Dion jarenlang getrouwd was en de manier waarop de zangeres met deze klap omging.

Valerie Lemercier
The Power of Love komt uit in 2020 en wordt geregisseerd door Valerie Lemercier. Deze Franse actrice van 54 jaar zal tevens in de huid kruipen van Céline Dion, wat best opmerkelijk is als je net hebt gelezen dat de film gaat over de jeugd en de opkomst van de zangeres.

Lemercier vertelt over haar inspiratie: “Ze toonde zoveel veerkracht, dat raakte me. Ik ben daarna van alles gaan lezen en bekijken wat ik over hen tegenkwam. Zo leerde ik meer over de kracht van hun liefde, hun gevoel voor humor en de band met haar moeder Thérèse.”

Hits
Céline Dion scoorde haar eerste hitje in Nederland met ‘Ne Partez Pas sans Moi’, het lied waarmee ze in 1988 voor Zwitserland het Eurovisie Songfestival won. Daarna volgden top tien-hits als ‘Think Twice’, ‘Pour Que Tu M’Aimes Encore’, ‘Because You Loved Me’ en haar grootste hit ‘My Heart Will Go On’, uit de film Titanic. Daarna volgde nog haar duet met R. Kelly, ‘I’m Your Angel’, een lied dat Céline onlangs van alle muziekplatformen heeft teruggetrokken vanwege de dubieuze reputatie van de zanger.

Céline staat alweer jaren met haar show in Las Vegas. Daarvan maakte een Youtuber deze hilarische compilatie: ‘Céline Dion is amazing!’.

Powered by Labrador CMS