Elton John

Elton John schrijft geschiedenis: na Grammy’s, Oscars en een Tony Award wint hij nu ook een Emmy

Leestijd: 1 min

Afgelopen weekend won Elton John een Emmy Award voor zijn concertregistratie Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium. Hiermee voegt hij zich in het rijtje van EGOT-winnaars: mensen die zowel een of meerdere Emmy’s, Grammy’s, Oscars en Tony Awards op hun naam hebben staan.

 Na een vertraging van enkele maanden werden afgelopen weekend voor de 75e keer de Emmy Awards uitgereikt. Elton John schreef hierbij geschiedenis: hij won een Emmy Award in de categorie Outstanding Variety Special (Live). Met Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium versloeg hij concurrenten als Rihanna’s Super Bowl Half Time Show, Chris Rock: Selective Outrage, de Oscar-uitreiking en het gala waar de Tony’s werden uitgereikt.

zestig jaar artiest

Elton John heeft er inmiddels een carrière opzitten die zestig jaar duurt. Dat hij nu zijn eerste Emmy Award wint, betekent dat hij zich in het rijtje van EGOT-winnaars voegt, waarbij de Emmy’s gelden als belangrijkste tv-prijzen, Grammy’s als belangrijkste muziekprijzen, Oscars als belangrijkste filmprijzen en Tony’s als belangrijkste toneelprijzen in de VS.

In totaal heeft Elton John vijf Grammy Awards gewonnen, waaronder een Grammy Legend Award. Oscars kreeg hij voor zijn lied ‘Can You Feel The Love Tonight’ dat hij schreef voor The Lion King en voor ‘(I’m Gonna) Love Me Again’ uit de film Roc ketman. Zijn Tony Award kreeg hij voor de muziek die hij maakte voor Aida.

kunst brengt vreugde in het leven

Elton John is de negentiende persoon die een EGOT-rijtje completeert. Recentelijk gingen Viola Davis, Jennifer Hudson en Alan Menken hem voor.

Zelf was Elton John niet aanwezig tijdens de uitreiking, maar hij kwam na afloop met een statement. Hierin vertelde hij dat hij het hem nederig stemde, maar ook geweldig vindt om nu deel uit te maken van ‘de ongelooflijk getalenteerde groep EGOT-winnaars’. “De reis naar dit moment is gevuld met passie, toewijding en niet-aflatende steun van mijn fans over de hele wereld. Vanavond is een bewijs van de kracht van kunst en de vreugde die ons dat in het leven brengt. Ik wil iedereen bedanken die mij tijdens mijn carrière heeft gesteund.

Powered by Labrador CMS