Eindhoven

Eindhoven organiseert allereerste Pride Parade op 8 juni: schrijf je nu in

Leestijd: 1 min

‘Light up your Pride’ is het thema van Eindhoven Pride in juni 2024. Het hoogtepunt vormt de allereerste Pride Parade op 8 juni, waarvoor organisaties, instellingen, bedrijven en andere georganiseerde groepen zich kunnen inschrijven. Meld je nu aan!

De inschrijvingen voor de allereerste Eindhoven Pride Parade worden officieel geopend vanaf 2 januari 2024. Organisaties, instellingen, bedrijven en andere georganiseerde groepen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze historische gebeurtenis. De eerste Eindhovense Pride Parade ooit zal plaats gaan vinden op 8 juni 2024 en zal worden afgesloten met een grootschalig evenement, waarover op een later moment meer details zullen worden gedeeld.

meld je hier aan

Tijdens de parade zullen diverse loopgroepen en voertuigen door de straten van Eindhoven trekken, opgetuigd door de deelnemende partijen. Aanmelden voor deelname is mogelijk op de officiële website van Eindhoven Pride: www.eindhovenpride.nlLet op: dit kan tot en met 31 maart, 23:59 uur.

De parade nodigt tevens inwoners, supporters, vrienden, geliefden en anderen uit om deze viering van inclusiviteit bij te wonen als toeschouwer langs de route. Én vanaf vandaag kunnen alle sponsors, vrijwilligers en organisaties met een activiteit voor Pride Week zich óók aanmelden via de website.

light up your pride

“Eindhoven Pride heeft als doel inclusiviteit en diversiteit te vieren en te verbinden met onze stad en regio,” aldus Eindhoven Pride voorzitter Benjamin Ector. “Het thema van de Eindhoven Pride Week, Eindhoven Pride Parade én Eindhoven Pride Event is daarom dit jaar dan ook ‘Light up your Pride’. We roepen alle deelnemende partijen op om op eigenzinnige en creatieve wijze dit thema te omarmen en te integreren tijdens hun deelname aan de parade.”

Over Eindhoven Pride: Eindhoven Pride streeft ernaar om het brede spectrum van het queer landschap in en rondom Eindhoven op een laagdrempelige en uitnodigende manier met stad en regio te verbinden en zo bij te dragen aan inclusiviteit en diversiteit. Na een geslaagde ‘Pride Walk’ in 2023 wordt er nu gewerkt aan een week vol evenementen met als hoogtepunt een Pride Parade met aansluitend een Pride Event.

op naar een geslaagde eerste editie

“De organisatie van Eindhoven Pride kijkt er enorm naar uit om met de hele community en al haar supporters er een geslaagde eerste editie van te maken,” laat voorzitter Ector weten.

Powered by Labrador CMS