Eerste beelden nieuwe Marinierskalender: “Deze keer iets pikanter”

Sixpacks en billen

Leestijd: < 1 min

Een kalender vol stoere mariniers om geld in te zamelen voor een goed doel, dat was vorig jaar een schot in de roos. Daarom komt er nu een nieuwe Marinierskalender, waarop de heren nu nét iets pikanter staan afgebeeld. Het Korps Mariniers deelt nu de eerste foto én een backstage-opname.

Vorig jaar was de kalender van het Korps Mariniers een groot succes. Het zou eigenlijk een eenmalige, ludieke actie zijn om de 355e verjaardag van het Korps Mariniers te vieren. Op veler verzoek komt er nu toch een vervolg, vertelt brigadegeneraal der mariniers Jeff Mac Mootry aan Het Parool. “Vorig jaar was-ie binnen 24 uur uitverkocht.”

Verjaardagskalender
De nieuwe kalender is bovendien voor langere tijd, het is namelijk geen maandkalender maar een verjaardagskalender. Wat wel hetzelfde blijft: de mariniers laten hun lichaam zien.

Zelf staat Mac Mooy ook op de kalender, als Mr. Februari. “Wel met m’n T-shirt aan. Anders vond ik het vanwege mijn functie niet gepast. Had niks te maken met mijn sixpack of zo, dat is er nog wel hoor.”

December = bloter
Net als bij de vorige kalender gaat de opbrengst naar goede doelen. Ook leuk om te weten: de maand december is bloter dan alle voorgaande. Mac Mootry vertelt hierover: “Dat kwam óók uit de evaluatie. Dat één fotootje wel nét iets pikanter mocht. Maar we hebben die foto wel even langs Den Haag gestuurd, hoor. Of het niet íets te ver ging. Maar die vonden het wel kunnen. Omdat de mannen vrijwillig op de foto staan, de mariniers niet meteen herkenbaar zijn en je eigenlijk niet écht iets ziet.”

Hier onder zie je de eerste twee foto’s die zijn vrijgegeven: de cover van de kalender en een backstagefoto die is gemaakt op het kazerneterrein van het Korps Mariniers op Texel.

De kalender is te koop via www.shk.nl/webshop en www.marinierskalender.nl en kost € 20,50 (inclusief verzendkosten).

Foto: Apituley & de Schepper

Powered by Labrador CMS