Edward Scissorhands, te zien in Carré

Een verhaal om je achter te scharen

Edward Scissorhands is terug! Na de reprise van Matthew Bourne's magische dansproductie in Londen, is deze cutting edge fairytale (pun intended) eindelijk in Nederland te zien.

Gebaseerd op de Tim Burton-film en met spookachtige muziek van Danny Elfman en Terry Davies, keren Bourne en zijn gezelschap New Adventures terug naar dit geestige, bitterzoete verhaal van een jongen die alleen achterblijft in een vreemde, nieuwe wereld. Edward is namelijk gecreëerd door een excentrieke uitvinder. Wanneer zijn schepper sterft, blijft hij alleen en 'onaf' achter – met alleen scharen als handen…

Edward Scissorhands, te zien in Carré.
Edward Scissorhands is terug!

Matthew Bourne: “Het verhaal van Edward Scissorhands is nog nooit zo actueel geweest. In een tijd waarin uniciteit en identiteit zowel gevierd als verguisd worden, is het verhaal over hoe we omgaan met iedereen die anders lijkt in onze gemeenschappij, net zo aangrijpend en relevant als toen Caroline Thompson zo'n 33 jaar geleden het scenario schreef voor Tim Burtons legendarische film.” Burton heeft dit jaar ook een oudergezin van hetzelfde geslacht aan het verhaal toegevoegd. Burton: “Ik ben verheugd om opnieuw de boodschap van vreugde, creativiteit en acceptatie te kunnen verspreiden."

Edward Scissorhands, van 29 mei tot 3 juni 2024 in Carré. carre.nl

Powered by Labrador CMS