Duitse parkeergarage wijst speciale vakken aan voor lhbtq’s

Dit om de veiligheid te vergroten

Leestijd: < 1 min

De eigenaar van een parkeergarage in het Duitse Hanau heeft een aantal ruimtes aangewezen die speciaal zijn bestemd voor lhbtq’s en migranten. Dit om de veiligheid te vergroten. Goed idee, of niet?

De ondergrondse parkeergarage in Hanau heeft sinds kort drie ruimtes die zijn aangewezen voor migranten en lhbtq’s. Deze parkeervakken zijn voorzien van camerabewaking. Hoe de eigenaar van het Hanauer Parkhaus GmbH (HPG) erop gaat toezien dat deze speciale parkeervakken ook daadwerkelijk gebruikt zullen worden door lhbtq’s en migranten, wordt er niet bij vermeld.

Bescherming

Thomas Morlock, voorzitter van het bestuur van HPG, zegt dat hij hoopt dat de speciale parkeervakken voor voldoende bescherming zullen zorgen bij mensen die zich niet veilig voelen. Hij vertelt dat de vakken zijn van regenboogstrepen om ‘diversiteit en tolerantie’ te bevorderen. Hij zegt er ook bij dat het niet zijn bedoeling is om verschillende groepen op verschillende plekken te laten parkeren. Dus in wezen is het vooral een symbolisch gebaar omdat het nu eenmaal lastig is te controleren of iemand lhbtq of migrant is of niet.

Aangifte

In mei rapporteerde de Duitse politie een toename van 36% als het gaat om anti-homogeweld, met 782 gemelde incidenten in 2020. Dat wil overigens niet zeggen dat er meer geweld is tegen lhbtq’s, zegt Markus Ulrich, woordvoerder van de grootste lhbtq-organisatie in Duitsland, LSVD. Hij stelt dat lhbtq’s tegenwoordig gemakkelijker naar de politie stappen om aangifte te doen, terwijl de politie toeschietelijker is dan vroeger om incidenten te benoemen als anti-lhbtq-geweld.

Goed idee of niet?

Of het een goed idee is om lhbtq’s en migranten of andere groepen mensen die zich minder veilig voelen in een parkeergarage aparte vakken te geven? Daar laat Markus zich niet over uit.

Bron: Attitude / Coverbeeld: CSD Hanau

Powered by Labrador CMS