Dominee wijkt niet voor terreur en deelt regenboogvlaggen uit

“Ik laat me niet wegpesten uit mijn eigen wijk”

Leestijd: < 1 min

Dominee Alexander Noordijk wordt lastiggevallen door hangjongeren omdat hij homoseksueel is. Samen met vertegenwoordigers van de plaatselijke moskee op het Amsterdamse IJburg is hij een petitie gestart voor een veilige wijk. Ook ging hij de wijk in om regenboogvlaggen uit te delen.

Alexander Noordijk is dominee van de kerkelijke gemeente De Binnenwaal op IJburg. Hij is meerdere keren bedreigd door hangjongeren. Vorig jaar heeft een groep jongeren op de ramen geslagen van zijn protestantse kerk. Ook werd er met stenen gegooid en kreeg Noordijk te horen: “We gooien een bom naar je.”

Vuurwerkbom
Eerder al betrapte Noordijk twee jongens die een vuurwerkbom bij zijn huis willen plaatsen. Onlangs werd de dominee ingesloten en riepen jongeren: “Jij moet naar het kerkhof.”

Noordijk heeft aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Mogelijk heeft de terreur te maken met zijn geaardheid, de predikant is openlijk gay en de jongeren roepen verwensingen naar zijn hoofd die daarmee te maken hebben. Hij verschijnt regelmatig in de media met zijn verhaal en in 2018 begon hij met een lhbtq-programma genaamd Tafeltijd, om mensen te helpen met hun eigen seksuele oriëntatie ten opzichte van het geloof. Vanaf dat moment ging het mis.

In gesprek
Noordijk wil met de jongeren in gesprek, maar weet niet om wie het gaat. De predikant zocht daarom contact met de moskee aan de overkant, die met hem wilden samenwerken. Daar zeiden ze: “Alexander, we gaan er alles aan doen om het goed te krijgen.”

In IJburg deelt Noordijk nu posters uit waarmee bewoners hun steun kunnen uitspreken. Ook is er een appgroep met buurtbewoners, voor het geval er weer iets gebeurt.

Reportage
In een reportage van AT5 laat Noordijk weten: “Ik laat me niet wegpesten uit mijn eigen wijk.” Bekijk hier de beelden.

Powered by Labrador CMS