Harm Edens

Doe mee met de interactieve Queer Quiz met Harm Edens

Leestijd: 1 min

Wat weet jij over het heden, verleden en de toekomst van de lhbti+-emancipatie in Nederland? Op woensdag 27 maart presenteert Harm Edens de Queer Quiz in Amstelveen, in het kader van de Queer Geschiedenismaand. Iets voor jou?

Op woensdag 27 maart presenteren Theater De Landing en Beeld & Geluid de interactieve Queer Quiz. Aan de hand van filmpjes en nieuwsberichten uit de collectie van Beeld & Geluid krijgen kandidaten vragen voorgeschoteld over het verleden, heden en de toekomst van de LHBTQIA+-emancipatie in Nederland. De Queer Quiz gaat om 20:30 uur van start in Theater De Landing, de nieuwe culturele hotspot op Uilenstede.

presentatie en panel

De presentatie is in handen van Harm Edens, onder meer bekend van Dit was het nieuws. Edens wordt bijgestaan door een panel van drie wijzen met drag queen Miss Abby OMG, non-binaire Rain Bleie (medeoprichter van VU Pride) en Rikkie Kollé, de eerste transvrouw die de titel Miss Nederland in de wacht sleepte.

Rikkie Kollé werd in 2023 als eerste trans vrouw gekroond tot Miss Nederland en is spreker en rolmodel voor de regenboogfamilie. Miss Abby OMG is een Nederlandse dragqueen van Braziliaanse komaf. Ze deed mee aan Drag Race Holland en zat in de jury van het programma Make Up Your Mind. Rain Bleie is een non-binaire strijder op het gebied van gendergelijkheid en fetish. Rain heeft zelf geen gender en zit daar helemaal niet mee. Rain is Mr Fetish Nederland en werkt daarnaast bij de Diversity Office van de VU.

humor en hilariteit

Het belooft een quiz vol humor en hilariteit te worden, maar wel met een serieuze ondertoon. Het publiek speelt mee via hun smartphone. Tickets kost € 5,-, studenten betalen slechts € 3,50.

Meer aandacht voor diversiteit en inclusie Schouwburg Amstelveen wil een inclusieve plek zijn voor bezoekers, bespelers en werknemers. Iedereen moet zich thuis voelen in het theater. Daarom besteedt de schouwburg – als onderdeel van Rainbow City Amstelveen - extra aandacht aan diversiteit en inclusie in bredere zin (dus ook aangaande onder andere gender, geaardheid, sociaaleconomische positie, opleiding, (fysieke) beperking).

bestel hier je tickets

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.schouwburgamstelveen.nl/agenda of www.delanding.nl.

Powered by Labrador CMS