Doctor Who - Ncuti Gatwa

Doctor Who-acteur Ncuti Gatwa bovenaan Britse lijst met ‘queer change makers’

Leestijd: 1 min

De Britse kwaliteitskrant The Independent heeft de jaarlijkse lijst met 50 zogeheten ‘queer change makers’ gepubliceerd. Op de eerste plaats prijkt acteur Ncuti Gatwa, bekend van zijn rollen in Sex Education en recentelijk Doctor Who.

Doctor Who leeft in Nederland alleen bij een groep verstokte fans, maar in Groot-Brittannië is het een van de belangrijkste pijlers op tv. De serie bestaat zestig jaar en sinds kort is Ncuti Gatwa te zien in de titelrol. Het is voor het eerst dat een zwarte queer acteur in de huid kruipt van de Doctor. Showrunner Russel T Davies (die eerder series maakte als Queer as Folk en It’s a Sin) vertelde onlangs dat Doctor Who meer gaat inzetten op thema’s rond afkomst en lhbtiq+.

bekende namen 

Gatwa vertelde vorig jaar september dat hij queer is en spreekt zich regelmatig uit over thema’s die spelen rond de lhbtiq+-gemeenschap. Het levert hem nu de eerste plaats op in de jaarlijkse The Independent Pride List. Andere bekende namen in de editie van 2024 zijn Olly Alexander (nummer 10), Jonathan Bailey (12), Pet Shop Boys (15), Elton John (19), Russell T Davies (20) Graham Norton (24), Yasmin Finney en Sam Smith (35).

De complete lijst vind je bij PinkNews.

 

Powered by Labrador CMS