Dit zijn de nieuwe Mr. En Mrs. Senior Pride 2022

Leestijd: < 1 min

Joop Schermer en Corine van Dun zijn uitgeroepen tot Mr. en Mrs. Senior Pride 2022. Ze kregen de onderscheiding op zondag 6 november uitgereikt in het kader van de Nationale Roze Ouderen dag, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. 

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Roze 50+, waarin ouderenbond ANBO en COC Nederland samenwerken. De onderscheiding gaat naar mensen die veel betekenen of betekend hebben voor lhbtq personen in het algemeen en lhbtq senioren in het bijzonder.

Joop Schermer

Joop Schermer (69) uit Heiloo (Noord Holland) zet zich al jaren in voor acceptatie van lhbtq personen van alle leeftijden en van lhbtq senioren in het bijzonder. Joop geeft voorlichting en advies aan zorg- en welzijnsinstellingen in zijn provincie en internationaal. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuursfuncties en is hij een waardevolle, gedreven vrijwilliger. Met zijn professionele achtergrond in zorg en management is hij een waardevolle gesprekspartner voor collega ambassadeurs van de Stichting Roze 50+ en voor zorg- en welzijnsinstellingen.

Corine van Dun

Mrs Senior Pride 2022 is Corine van Dun (69) uit Utrecht, transambassadeur en rolmodel voor veel transgender personen. In haar tijd bij Transgender Netwerk Nederland heeft Corine veel werk verzet voor de strijd voor een toegankelijkere transgenderwet, waardoor transgender personen niet langer verplicht werden tot medische ingrepen (zoals sterilisatie) voordat zij hun geslacht op officiële documenten mochten laten veranderen. Als ambassadeur geeft zij voorlichting over transgender ouderen.
 
Roze 50+ organiseert de Nationale Roze Ouderen dag dit jaar voor de achtste keer om aandacht te vragen voor de positie van lhbtq senioren in Nederland.

Tomeloze inzet

Tanja Ineke, voorzitter Stichting Roze50+: “Het belang van het werk van Roze 50+ voor lhbtq senioren uit zich misschien nog wel het meest in de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Ik ben dan ook bijzonder trots op Joop Schermer en Corine van Dun, zij zetten zich al jaren belangeloos voor anderen in.”

Coverbeeld: Unsplash
 

Powered by Labrador CMS