Eurovisie Songfestival

Dit stuurt België naar het Songfestival. Top of flop?

Zangeres Sennek zingt een fraaie ballad met triphoptrekjes

Leestijd: < 1 min

Vroegen we gisteren wat jullie van de inzending van Waylon vonden, vandaag is België aan de beurt. Zij sturen de zangeres Sennek naar Portugal met het lied A Matter of Time, een pianoballad met triphop-invloeden. Mooi of niet?

Herrie
De reacties op Waylons Outlaw In ‘Em waren op onze Facebook-pagina overwegend positief. Een enkeling vond het ‘herrie en hij zingt of-ie moet poepen’ of dat het lied ‘niks met Holland heeft te maken’ en noemt het ‘Amerikaanse jankende countryshit.’

Te goed
Anderen noemen het een ‘heerlijk nummer dat eruit springt’, ‘onderscheidend en live heel goed’ en ‘het is gewoon een geweldig nummer, beste wat ze ooit naar het Songfestival hebben gestuurd. Ik ben er wel bang voor dat het liedje "te goed" is voor het gemiddelde (lees walgelijke) niveau van het Songfestival.’

Sennek
Doorrr nu dan, naar België. Dit jaar vertegenwoordigt zangeres Sennek het land op het Eurovisie Songfestival. Haar lied A Matter of Time lekte gisteren uit, een dag voor de officiële bekendmaking.

Achter de naam Sennek gaat Laura Groeseneken schuil, een 27-jarige Vlaamse. Ze schreef het nummer samen met Alex Callier van Hooverphonic en Maxime Tribeche van Delv!s produceerde de track.

Openingszin
Bij het lied hoort een mooi verhaal, want de openingszin van het nummer, 'Sometimes it feels like it’s meant to be broken’, verwijst naar een incident tijdens het schrijfproces.

‘Alex was thee aan het zetten toen plots zijn elegante glazen theepot brak. Hij was daardoor duidelijk van slag, en de volgende dag stond die eerste zin plots op papier. Zo werd het een nummer over de vergankelijkheid van schoonheid.’ 

Strijkers
Het resultaat is een fraaie pianoballad vol James Bond-achtige strijkers, die direct doet denken aan Portishead en uiteraard ook aan Hooverphonic. Luister maar eens naar hun Mad About You.

Afijn, hier de inzending van Sennek:

Powered by Labrador CMS