Muziek op vrijdag

Dit moet je gewoon even zien: Glam van een waanzinnige Patrick Starr

Lekker het weekend in met fijne liedjes

Leestijd: < 1 min

De fabeltastische kostuums van drag diva Patrick Starr, Little Big Town dat een liedje pikt van David Guetta, Shawn Mendes die zich laat bepotelen en een prachtige cover van Sade's 'By Your Side'. Oh ja, en Famke Louise!

Patrick Starr – Got The Glam

We beginnen meteen maar met het lekkerste, wat we normaal gesproken voor het laatst zouden bewaren. Want kijk eens wie daar helemaal uit d’r drag dak gaat? Is het liedje goed? Nee, zeker niet. Is de video mooi? Ja, en nog veel meer dan dat. De kostuums zijn fabeltastisch, de mannelijke figuranten stuk voor stuk te heet om aan te pakken en dan hebben we het nog niet eens gehad over de strandscène. Heremetiet wat leuk, dit.

Little Big Town – Summer Fever

Een zomers en catchy discoliedje met een onweerstaanbaar refrein, dat is ‘Summer Fever’. Maar waar lijkt het ook alweer op? O ja: op ‘Shed a Light’ van Robin Schulz en David Guetta.

Shawn Mendes – Nervous

Een twink die van achteren wordt bepoteld door twee handen van een verder anoniem persoon, op een ander platform dan YouTube zou je je daar allerlei suggestieve dingen bij kunnen voorstellen. Hier blijft alles braaf, zelfs het liedje is een beetje tam. En ook zo afgelopen, na dik 2,5 minuut. Lekker zijn de Prince-achtige koortjes.

Orbital – Tiny Foldable Cities

Aanvankelijk wilde Orbital een boos album maken over een wereld in verval. In plaats daarvan kiezen ze voor escapisme. De remix van ‘Tiny Foldable Cities’ toont een psychedelische onderwaterwereld met pulserende kwallenbeesten die er een beetje onbeholpen bijhangen.

Bon Iver & Moses Sumney - By Your Side

Justin Vernon van Bon Iver nodigde Moses Sumney uit op het podium op het Bonnaroo Festival om samen een duet te zingen. Het werd een cover van Sade, ‘By Your Side’. En dat klinkt nog mooier dan de cover van hetzelfde liedje door Frank Ocean.

Nile Rodgers & Chic – Boogie All Night

Nog een live track, en wat voor een. Chic is terug van weggeweest. De band van Nile Rodgers was al een eeuwigheid met pensioen, maar na samenwerkingen met Daft Punk, Lady Gaga en Pharrell Williams kreeg Rodgers de smaak weer te pakken. ‘Boogie All Night’ is vintage Chic en we kunnen haast niet wachten op een nieuw album.

Famke Louise – Slangen

Verwarrend dit: terwijl Famke Louise zingt over slangen, ligt ze in haar video op een kleed vol knuffelberen. Waar het lied over gaat? Geen idee, want het meiske is wederom nauwelijks te verstaan. Iets met ‘meer monnie op de bank dan jou’ en ‘die monnie moet branden, zet het in m’n handen’.

Powered by Labrador CMS