Video

“Dit lijkt wel een vreemde taal!”

Gays op leeftijd over moderne gay slang

Leestijd: < 1 min

Bill, Robert en Mick zijn drie mannen op leeftijd. Alle drie zijn ze gay en ze vinden zichzelf oud. In dit filmpje proberen ze te begrijpen hoe jongere gays vandaag de dag met elkaar communiceren. Dat levert hilarische beelden op.

Wat is een bussy? En wat is een gayby? “Oh, die weet ik, zo iemand noemden we vroeger een chicken.” Bill, Robert en Mick krijgen allerlei termen voorgelegd die jonge gays nu heel gewoon vinden. Maar de drie heren kennen de meeste woorden niet eens.

Op grappige wijze wordt een generatiekloof blootgelegd. Want als wordt uitgelegd wat de termen betekenen, klinkt het al snel: “Oh, maar dat heette vroeger gewoon anders.”

Homoseksuele trekjes
Bij het woord gayce ontstaat bovendien enige discussie, want het woord staat voor de trekjes in het gezicht van iemand waardoor je deze persoon als gay herkent. “Maar wat zijn die homoseksuele trekjes dan? Mascara? Lipgloss?”

En waarom zeggen mensen tegenwoordig ‘yaasssss’ of ‘yas queen’? Robert: “Wij zeiden vroeger gewoon ‘absolutely’.” Dan besluit Bill: “Ik denk dat die jongeren gewoon te veel RuPaul kijken.”

Hier de beelden, daar word je toch meteen vrolijk van?

Powered by Labrador CMS