Sociaal experiment

Dit gebeurt er als een homokoppel een week lang affectie toont in het openbaar

“Wij zijn onderdeel van het probleem”

Leestijd: < 1 min

Je hebt het misschien wel een keer meegemaakt. Pak je wel of niet de hand van je vriend vast op straat? En geef je elkaar wel of geen afscheidskus op een druk treinstation? Christian en Jason kennen dat gevoel in ieder geval wel en besloten op onderzoek uit te gaan: hoe reageren mensen eigenlijk als je affectie toont in het openbaar?

“Hoe voel jij jezelf erbij dat we een week lang gefilmd worden terwijl we affectie tonen in het openbaar”, vraagt Christian in de video die hij maakte voor Buzzfeed aan zijn vriend. Jason: “Ik weet niet zo goed hoe ik me voel. Ik ben een beetje nerveus, maar tegelijkertijd ook enthousiast. We doen het eigenlijk niet zo vaak, maar dat zouden we wel moeten doen.”

“Ik ben een beetje bang, om eerlijk te zijn”, reageert Christian. Waar ze op hopen? Geen blikken, genegeerd worden. Maar of dat ook zo is? Dat ga je zien in de volgende video.

Vijf opdrachten
De videomaker geeft het koppel vijf opdrachten. Op de tweede dag moeten ze hand in hand naar een restaurant en vervolgens naast elkaar gaan zitten. “Dat doen we normaal nooit”, vertellen ze in de video. “Wij gaan altijd tegenover elkaar zitten, terwijl heterokoppels vaak naast elkaar zitten. Wij zijn onderdeel van het probleem!”

Benieuwd hoe mensen reageren op het koppel? Bekijk dan snel de mooie video.

Powered by Labrador CMS