Diana Ross

Diana Ross komt naar je toe deze zomer: een eerbetoon aan haar mooiste liedjes

Van ‘I’m Coming Out’ tot haar eigen versie van ‘I Will Survive’

Leestijd: 2 min

Zet in je agenda: Diana Ross komt op 11 augustus weer naar de Ziggo Dome in Amsterdam, terwijl ze er het afgelopen najaar ook al was. Miss Ross kan geen genoeg krijgen van ons, en andersom geldt dat natuurlijk ook. Daarom hier een eerbetoon aan Diana’s mooiste liedjes, van ‘I’m Coming Out’ tot haar eigen versie van ‘I Will Survive’.

‘i’m coming out’ 

Hier beginnen we natuurlijk mee. ‘I’m Coming Out’ was de tweede single van het succesvolle album getiteld Diana uit 1980. Deze anekdote is grappig: terwijl Nile Rodgers het lied schreef nadat hij drie drag queens zag optreden als Diana Ross, dacht Diana zelf dat het ging over haar vertrek bij Motown Records en dat ze niet langer onder de duim gehouden werd door haar vorige platenproducer, Berry Gordy.

‘muscles’ 

Al even episch is het lied ‘Muscles’ uit 1982, met een video waarvoor Diana een blik hunks opentrok om letterlijk óp haar te figureren. 

‘chain reaction’ 

Voor de video van ‘Chain Reaction’ greep Diana terug op haar Motown-roots. Ze channelt haar inner Supreme. Het liedje maakte ze in 1985 met de Bee Gees.

‘reach out and touch’ 

We gaan terug in de tijd, naar 1970. Het lied kennen we in Nederland vooral als afsluiter van Henny Huismans Soundmix Show. Diana Ross zingt het nog altijd, zoals hieronder bijvoorbeeld om geld in te zamelen voor tsunami-slachtoffers.

‘stop in the name of love’ 

Voordat Diana definitief solo ging, zong ze bij The Supremes en later bij Diana Ross & The Supremes. Eigenlijk was zij de Beyoncé van deze girl group en alles wees erop dat het Diana was die een grote ster zou worden. De film Dream Girls is losjes gebaseerd op het uiteenvallen van The Supremes. Dit was een van hun grootste hits.

‘the boss’ In de jaren zeventig scoorde Diana Ross hit na hit na hit. Een van de mooiste liedjes is The Boss uit 1978, later nog gecoverd door Whitney Houston en de zusjes van Toni Braxton.

‘love hangover’ 

Nog zo'n lekkere seventies-hit. In 1988 volgde nog een versie die was gemixt door Stock, Aitken & Waterman

‘when you tell me that you love me’ 

Haar laatste echt grote hit scoorde Diana met deze powerballad. Later deden onze eigen Saskia en Serge het nog eens dunnetjes over met een Nederlandstalige versie: ‘Als je zachtjes zegt ik hou van jou’. 

‘i will wurvive’ 

Diana Ross is still going strong. Halverwege de jaren negentig nam ze een eigen versie op van Pride-anthem ‘I Will Survive’, met niemand minder dan RuPaul. 

‘take me higher’

Tot besluit een lekkere dancetrack. We hadden net zo goed voor ‘My Old Piano’ kunnen kiezen, of ‘Upside Down’, Diana had teveel hits om op te noemen. Hier gaan we, met ‘Take Me Higher’!

Powered by Labrador CMS