Deze 50 boten varen mee in de Utrechtse Grachtenparade

Leestijd: < 1 min

Na vele inschrijvingen heeft de organisatie van Utrecht Pride de vijftig deelnemende boten bekend die op zaterdag 4 juni meevaren tijdens de Grachtenparade, die voor het eerst sinds 2019 weer als vanouds wordt georganiseerd. Bekijk hier welke boten dat allemaal zijn.

Naast een groot aantal deelnemers die zich al hadden aangemeld voor de afgelaste editie in 2020, heeft de organisatie enkele nieuwe deelnemers toegevoegd aan de kleurrijke parade door Utrecht. Zo varen bijvoorbeeld het nieuwe festival ‘Wat ben je mooi’ en de ‘Dusty Foundation’ mee op zaterdag 4 juni.

Mooiste podium denkbaar

Robbert Kalff, voorzitter stichting Utrecht Pride: “De afwezigheid van twee jaar heeft zijn sporen nagelaten, de zichtbaarheid van deze organisaties betekent veel voor de gemeenschap en is belangrijk om te erkennen, daarom zijn we erg blij dat we ze weer het mooiste ‘podium’ denkbaar kunnen geven. Acceptatie en erkenning begint met zichtbaarheid.”

Het doel van de Utrecht Canal Pride is dan ook het zichtbaar maken van al die organisaties die zich het hele jaar op vele manieren bezighouden met de lhbtgq- gemeenschap. Een onafhankelijke adviescommissie heeft zich over de inschrijvingen gebogen. Vervolgens is er een advies uitgebracht aan de Stichting Utrecht Pride, wat door de stichting ter harte is genomen.

Lhbtq-organisaties krijgen voorrang

Bij de selectie van de deelnemers krijgen de van huis uit lhbtq-organisaties voorrang op anderen, opdat de stichting deze graag dit podium biedt, en de stad en haar bezoekers kennis wil laten maken met de verscheidenheid aan organisaties die zich het hele jaar inzetten voor acceptatie en het welzijn van de gemeenschap. 

De vijftig deelnemers zijn vanaf nu te vinden op de website www.utrechtcanalpride.nl/deelnemers-2022.

De Utrecht Canal Pride zal plaatsvinden op zaterdag 4 juni 2022 om 14:00 uur. Na afloop zijn er weer diverse straatfeesten in de stad en ’s avonds verschillende afterparty’s. Het volledige programma staat binnenkort op www.utrechtpride.nl.

Coverbeeld: Organisatie Utrecht Pride

Powered by Labrador CMS