Demonstratie tegen ‘anti-homodominee’ na Tim Hofmans uitzending ‘Boos’

Predikant doet haatzaaiende uitspraken

Leestijd: < 1 min

Inwoners van Krimpen aan den IJssel en Rotterdam hebben zondagmiddag geprotesteerd tegen de predikant van de Krimpense Mieraskerk, omdat die haatzaaiende en discriminerende uitspraken zou hebben gedaan. Dit nadat Tim Hofman in actie was gekomen met zijn online serie Boos.

De predikant van de Mieraskerk in de gemeente Krimpen aan den IJssel had een vertrouwelijke brief over het coronavirus gestuurd naar de gemeenteraad. In de brief, die is uitgelekt, schreef hij dat ‘roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen’, moeten worden uitgebannen.

Coronavirus
Eerder al trok Leon Houtzager aan de bel. De Krimpenaar deed vorig jaar aangifte tegen dominee Anthonie Kort, omdat die discriminerende en haatzaaiende uitspraken heeft gedaan. Volgens Houtzager beweert de dominee dat mensen worden besmet met het coronavirus omdat ze homo’s accepteren.

Toen bekend werd dat de gemeente Krimpen aan den IJssel niets doet met de aangifte van Houtzager, kwam Tim Hofman in actie. Die wilde voor zijn YouTube-programma Boos de confrontatie aangaan met de predikant, maar ondanks verwoede pogingen bij de kerk wilde niemand op camera reageren.

Boos
Nadat de aflevering van Boos met de titel 'Dominee Anthonie Kort wil homo's verbannen en dat mag van onze Grondwet' online was gezet, is deze al meer dan 600.000 keer bekeken. Gisteren volgde een demonstratie onderaan de Erasmusbrug in Rotterdam, waarbij tientallen mensen brieven hebben geschreven aan de gemeente. In de brieven delen ze persoonlijke verhalen en vragen ze de gemeente actie te ondernemen.

Bekijk hieronder de aflevering van Boos met Tim Hofman.

Powered by Labrador CMS