De winnaars van de eerste Pride Awards zijn bekend

Leestijd: < 1 min

Youtuber Jessie Maya en COC Amsterdam-voorlichter Krzysztof Dobrowolski-Onclin hebben donderdagavond allebei een Pride Award in ontvangst mogen nemen. De prijs, ontworpen door Bas Kosters, werd uitgereikt door minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Pride Awards zijn een initiatief van AVROTROS. De omroep zegt het belangrijk te vinden dat er aandacht is voor acceptatie van LHBTQ’s. Met de prijsuitreiking willen ze een podium geven aan mensen die zich hebben ingezet voor de gemeenschap.

Jessie Maya
Online zijn er in totaal ruim 10.000 stemmen uitgebracht. Jessie Maya ontving de meeste stemmen van het publiek. Ze maakte YouTube-video’s over haar transitie van Jeroen naar Jessie. Ze heeft een grote schare volgers en maakt haar transitie daarmee bespreekbaar en toegankelijk voor veel, vaak jonge mensen, zo was donderdagavond te horen.

Jessie Maya  won van Erwin Olaf, Margriet van der Linden, Merel van Dongen en Romana Vrede. De vijf genomineerden waren eerder gekozen door een jury die bestaat uit Cornald Maas, Astrid Oosenbrug van het COC en Frits Huffnagel van Amsterdam Pride.

Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Het publiek kreeg ook de mogelijkheid om onbekende LHBTQ-helden voor te dragen. Uit ruim 350 inzendingen heeft de jury uiteindelijk gekozen voor Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Hij coördineert al twintig jaar de LHBTQ-voorlichting op scholen in Amsterdam. Hiermee staat hij symbool voor alle vrijwilligers die scholieren vaak voor het eerst laten kennismaken met LHBTQ-onderwerpen.

Bron: Broadcast Magazine

Powered by Labrador CMS