Gavin Reijnders Winq

De nieuwe Winq met cabaretier Gavin Reijnders is uit!

...en dit staat er allemaal in

De splinternieuwe Winq is vanaf nú verkrijgbaar, met op de cover cabaretier Gavin Reijnders, die ons vertelt over humor in duistere tijden. Hier lees je wat voor moois er allemaal in staat.

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Via deze link kun je hem bestellen!

winnen bij winq

Abonnees opgelet! Het team van Winq heeft speciale prijzen geselecteerd, exclusief voor jullie. Kans maken op een van deze prijzen? Ga naar winq.nl/abowin.

Winnen Winq

mawaan is up & coming

Dol op de humor in de Netflixserie Sex Education? Dan moet je de Up & Coming goed bekijken deze editie. Een van de schrijvers van dienst is namelijk de in Pakistan geboren acteur en comedian Mawaan Rizwan.

Portretfoto van Mawaan Rizwan
Mawaan Rizwan

happy couple

Camiel Corneille (34), circusmaker en beeldend kunstenaar, en Jasper van Luijk (36), artistiek leider en choreograaf van dansgezelschap Shifft, leerden elkaar kennen als tieners en zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken. “Niet te veel aan de toekomst denken houdt ons al achttien jaar bij elkaar.”

Happy Couple Camiel Corneille en Jasper van Luijk.

alter eega

Nederlandse dragqueen Snorella WC en fotograaf Léon Hendrickx tonen met het kunstproject Kings & Queens twee versies van dezelfde persoon: drag performers en hun alter ego ‘in burger’.

Sapphira Cristál

coverinterview met gavin reijnders

Van jeugdtrauma tot homohaat en depressies, voor cabaretier Gavin Reijnders (26) zijn de zwaarste onderwerpen vruchtbare grond voor grappen. “Ik wil iemand bijna laten huilen en dan laten schaterlachen."

Gavin Reijnders.

een safespace in de natuur

Hiking Queers Netherlands brengt mensen maandelijks op een ongedwongen manier samen voor een stevige wandeling in de Nederlandse natuur. “Online ligt de focus vaak op daten en seks, maar daar kom ik hier niet voor.”

thessaloniki is éxtra trots dit jaar

2024 is een belangrijk jaar voor Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland. Na lang wachten vindt Europride er eindelijk plaats, én onlangs werd het huwelijk opengesteld voor iedereen. Winq sprak met Apostolis Karabairis, voorzitter van Thessaloniki Pride.

Thessaloniki Pride.

roze aan het roer

Arm, maar sexy. dat waren de legendarische woorden van Klaus Wowereit, dertien jaar lang Berlijns geliefde burgemeester en openlijk gay. Jaume Collboni (54), sinds afgelopen zomer de nieuwe burgemeester van Barcelona, heeft andere ambities: zijn stad moet rijk én sexy worden.

Jaume Collboni

dansen op sirenes in georgië

Georgië een homofobe uithoek van Europa? Niet als het aan de progressieve techno-clubscene van Tbilisi ligt. Hoe een afkeer van Rusland, en het slimme deurbeleid van één club, in het hele land een culturele transformatie teweegbrengt.

Tblisi

binnenkijken: designhemel boven de gaybar

Wie niet rijk is, moet slim zijn. Met een paar handige trucs veranderde Kesslee Kasius (25) een vervallen appartement boven een Rotterdamse gaybar in een waar designparadijs.

Kesslee Kasius in zijn woning.

claudia de breij over transfobie en de trollenkoning

Na een jaar afwezigheid is Claudia de Breij terug in Carré met wat als; haar nieuwste voorstelling, waarin zij fascistische dictators, transfobie én restaurantmuziek de maat neemt.

Claudia de Breij

regisseur andrew haigh en acteurs andrew scott en jamie bell over all of us strangers

Regisseur Andrew Haigh en acteurs Andrew Scott en Jamie Bell vertellen over de magischrealistische queer film All of Us Strangers, filmen in je ouderlijk huis en over wie tegenwoordig welke rollen zou mogen spelen.

stijn de vries over zijn eerste keer in een gaybar

De eerste keer is altijd spannend, maar meestal het begin van iets moois. Fotograaf, documentairemaker en schrijver Stijn de Vries (25), onder meer bekend van podcast Relnichten, over zijn allereerste keer in een gaybar.

Stijn de Vries

nu cadeau bij een abonnement op winq: rugzak van kapten & son

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je een rugzak van Kapten & Son t.w.v. € 119,90,–

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een proefabonnement (zonder geschenk) cadeau.

Rugzak van Kapten & Son
Powered by Labrador CMS