De nieuwe Winq is uit!

...en dit staat er allemaal in

Leestijd: < 1 min

De splinternieuwe Winq is vanaf nu verkrijgbaar, met dit keer twee verschillende covers! Zo praat presentator Robbert Rodenburg over zijn onzekerheden en model Loiza Lamers over haar leven.

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Vanaf deze link kun je hem bestellen!

Winnen bij Winq

Abonnees opgelet! Het team van Winq heeft speciale prijzen geselecteerd, exclusief voor jullie. Dit keer onder meer de autobiografie van André van Duin, pakket van IK Skin Perfection en huisparfum van Tanqueray. Nog geen abonnee? Ga dan snel naar winq.nl/abo.

Winactie Winq 111
Winactie Winq 111

Back 2 Basic 

Presentator Robbert Rodenburg (24) won eind vorig jaar het 21ste seizoen van Expeditie Robinson. Winq sprak hem over diversiteit, een voorbeeld zijn, en hormonen tijdens Robinson. “Je voelt je op zo’n eiland gewoon echt heel goor en zéker niet sexy.”

Robbert Rodenburg
Beeld: Stijn de Vries.

Gay burgemeesters 

Nederland mag zich gelukkig prijzen met meerdere lhb-burgemeesters. Met hun zichtbaarheid dragen zij bij aan een tolerant klimaat binnen de gemeente. “De jeugd denkt: je kunt dus blijkbaar homo zijn én burgemeester worden.”

Michiel Uitdehaag
Michiel Uitdehaag (42, d66) is sinds 2016 burgemeester van Texel (Noord-Holland) met 14.000 inwoners. Beeld: Chris & Marjan.

Desmond is amazing

Als piepjonge drag-artiest trok Desmond Napoles enkele jaren terug wereldwijd de aandacht. Inmiddels is Desmond veertien jaar oud en een fervent voorvechter van LHBTQ-rechten. “Het podium blijf ik opzoeken, maar eerder als spreker.”

Desmond
Beeld: Pieter Henket.

Dit ben ik 

Loiza Lamers (27) staat al jaren in de belangstelling. Als model, maar ook als activist en sinds kort als presentator. “Ik heb het verdriet van mijn ouders altijd gevoeld. als ik thuiskwam en vertelde dat ik gepest werd, huilde mijn moeders hart ook.”

Loiza Lamers
Beeld: Stijn de Vries.

The Capital 

De machtscentra van de wereld zijn op een hand te tellen. Washington DC hoort daar natuurlijk bij. En deze stad breidt zich in hoog tempo uit. “Je kunt niet meer heel gemakkelijk van het ene naar het andere happy hour.”

Washington DC
Washington DC.

Xander en Thomas zijn een Happy Couple

De introverte Thomas (36) en extraverte Xander (28) liepen elkaar tegen het lijf in een gaykroeg tijdens een sneeuwstorm. Elf winters later vormen ze nog steeds een gelukkig koppel. “Ons geheim? Goede seks, en af en toe een beetje ruzie.”

Happy couple
Beeld: Jasper Koekoek

Geen Partypride: Europride 2022

Dit jaar vindt europride voor het eerst plaats in de Balkan. Winq sprak erover met Servische activisten. “Deze Pride is geen feestje, maar een protest, een daad van verzet.”

Belgrado Pride 2021.
Belgrado Pride 2021.

Binnenkijken in een boerderij in Groningen 

Het is wat uit de buurt van Paradiso en Milkshake Festival, maar in het Groningse Schildwolde wonen Miquel en Quintijn wel lekker in een gigantische boerderij. Zonder met de ogen te knipperen: “Het perceel beslaat zo’n zevenduizend vierkante meter.”

Miquel (links), Q (rechts), katten Luca en Fritz en olifant. Beeld: Dario & Misja.
Miquel (links), Q (rechts), katten Luca en Fritz en olifant. Beeld: Dario & Misja.

Interview met Tom Prior 

Acteur Tom Prior speelt de hoofdrol in Firebird, een romantisch gaydrama, waarin de jonge Russische soldaat Sergey valt voor een knappe gevechtspiloot tijdens de Koude Oorlog.

Tom Prior
Beeld: PIP

QUEERTOK

Samen met drie creators lanceerde entertainment platform TikTok de campagne #JouwSuperkracht, om de community uit te nodigen écht zichzelf te zijn. Winq sprak met de drie creators uit de campagne.

Quinten queertok
Quinten heeft meer dan 700.000 volgers op TikTok. Beeld: Tengbeh Kamara.

De Signature Dish van Bob van der Laan

Wat zetten onze lezers op tafel wanneer ze echt indruk willen maken? Bob van der Laan (31) moest er een nummer van Britney Spears voor zingen, maar maakt nu wel de beste kaasfondue van het land.

Bob van der Laan
Beeld: Cyril Baroud

Christian van Eijkelenburg over zijn eerste keer in een gaybar

De eerste keer is altijd spannend, maar meestal het begin van iets moois. Theatermaker Christian van Eijkelenburg (32) over zijn allereerste keer in een gaybar.

Christian van Eijelenburg
Eerste keer gaybar.

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: SodaStream ART

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je de splinternieuwe SodaStream ART (t.w.v. € 129,99). Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 44,95.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Soda Stream Art.
Soda Stream Art.

Koop deze editie nu online

De nieuwe Winq is nu online verkrijgbaar voor € 7,95. Bestellen kan hier.

Powered by Labrador CMS