“De meiden in Drag Race Holland zijn best wel punk”

Roem stapte een gekke roze droom binnen

Leestijd: < 1 min

Winq sprak met alle tien deelnemers van Drag Race Holland. Vóór haar deelname aan Drag Race Holland was Roem vooral berucht vanwege haar online Drag Race-persiflage Rapal Dark Res

Voordat je meedeed aan Drag Race Holland maakte je de online persiflage Rapal Dark Res. Hoe ben je daar bij gekomen?
Rapal Dark Res begon als een grapje tussen mij en een vriend. Hij had destijds een hekel aan dragqueens, maar was geobsedeerd door een soort gekke cracky cartoon op YouTube. Als grap combineerde ik dat voor hem en plaatste het op YouTube. Ineens kreeg die video wat aandacht. Ik dacht: als mensen dit leuk vinden, maak ik er meer. Maar ik had nooit gedacht dat het naar honderdduizenden views zou oplopen, en een samenwerking met All-Stars-2-winnares Alaska.”

Maak je het nog steeds?
“Inmiddels ben ik ermee gestopt, maar het is heel tof om van mensen die 'Oh my God, zij was van Rapal Dark Res'-reactie te horen en zien. Uiteindelijk ben je als een soort superfan toch op die main stage beland. En dat is een heel gek full circle moment.”

Met welke andere kandidaat ga je samen, na corona, het liefst meteen op tournee? En waarom?
“Mag ik er maar één kiezen? Ik denk Abby, want ik kan heel goed met haar. Ze is echt een sickening performer. Alles aan haar is amazing, en achter de schermen kun je leuk met haar kiki’en.”

“Als je er eenmaal bent voelt het bijna onrealistisch”

Wat hebben jullie tijdens de opnamen gemerkt van corona?
“De opnamen zijn heel vaak uitgesteld, volgens mij zouden we oorspronkelijk al in mei of juni beginnen. Dat werd uiteindelijk doorgeschoven naar augustus. Van tevoren moesten we twee weken in quarantaine, dat was echt verschrikkelijk. Twee weken niet uitgaan! Ik voelde me net Rapunzel in haar torenkamertje! En op de set droeg iedereen mondkapjes.”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je niet 100.000 dollar zou winnen (zoals bij de Amerikaanse Drag Race) maar een shoot en een jurk?
“Aan de ene kant dacht ik: dit is toch wel een beetje een bummer. We verwachtten wel íets van een geldprijs, misschien niet 100.000 dollar, maar toch wel iets. Maar in Engeland was er ook geen geldprijs, en dat is ook een sickening seizoen geworden. Ik kan ermee leven.”

Welk programmaonderdeel heb jij als leukste ervaren?
“Ik vond het te gek om er überhaupt te zijn. Het is alsof je een te gekke roze droom binnenstapt. Je kent het natuurlijk van tv, maar als je er eenmaal bent voelt het bijna niet echt, onrealistisch. En ik vond de connectie met alle meiden heel mooi. Van tevoren denk je er niet aan dat dat zou kunnen gebeuren, maar er was echt een sisterhood.”

on

Wat is het mooiste dat drag je gebracht heeft?
“Dat ik mensen kan inspireren. Dit begon allemaal heel leuk, voor mezelf een beetje opmaken op Instagram. Maar inmiddels heb ik wel door dat mensen er echt iets aan hebben.”

Wat was je smoesje in de maand dat je weg was?
“Het grappige is dat ik geen smoes had verzonnen. Mijn vriend wist natuurlijk dat ik weg was voor Drag Race, maar ondertussen had ik al mijn posts op social media zo ingepland dat het leek alsof ik nooit weg was geweest. Maar ja, ik hoefde het natuurlijk ook maar een paar dagen vol te houden.”

Je krijgt er door Drag Race Holland allemaal internationale fans bij die waarschijnlijk Nederland niet eens op een kaart zouden kunnen aanwijzen. Wat ga jij ze bijbrengen over Nederlandse cultuur?
“We zijn van de Amerikaanse Drag Race toch vooral gepolijste meiden gewend. Maar de meiden in Drag Race Holland zijn best wel punk en stoer. Ik denk dat er echt een nieuwe wereld opengaat voor de fans.”

Is Nikkie Plessen een waardige vervanger voor Michelle Visage?
“Niemand kan Michelle Visage vervangen, laten we eerlijk zijn. Maar Nikkie heeft het wel heel goed gedaan. Ik zie online wel kritiek, dat mensen zich afvragen wat zíj er nu weer mee te maken heeft. Maar als je het programma kijkt, zie je dat ze er echt wel geschikt voor is. Zij vormt met Fred echt een perfect duo.”

“Er is echt genoeg talent voor tenminste nog drie seizoenen”

Was het moeilijk om een tijd lang je mond te houden na de opnames? En wat zijn de consequenties als je informatie lekt?
“Ik heb heel goed m’n mond gehouden! Ik heb echt niks gezegd. Ik heb het contract niet zo goed gelezen, eerlijk gezegd. Er staat wel een stukje in over boetes, maar daar heb ik snel overheen gelezen. Ik had me voorgenomen om het er gewoon niet over te hebben.”

Met wie en waar ga jij wekelijks de nieuwe aflevering kijken?
“Ik wil het graag samen met de andere meiden kijken. En met mijn vriend, die inmiddels ook drag doet. Gezellig met z’n allen.”

Welke queen raad jij aan voor seizoen 2?
“Sowieso mijn vriendje, Faith Intervention. Hij is gewoon heel goed. Maar ook Love Masisi, love her. Of Vivaldi, zij heeft het haar voor mijn promolook gemaakt! Er is echt genoeg talent voor tenminste nog drie seizoenen van Drag Race Holland!”

Drag Race Holland is vanaf nu exclusief te zien op Videoland. Lees hier onze recensie van de eerste aflevering, ons interview met presentator Fred van Leer, en een overzicht van hoe de kandidaten eruitzien als ze níet in drag zijn.

Powered by Labrador CMS