Prinsheerlijk

De Luxemburgse prins Félix is prinsheerlijk

Leestijd: < 1 min

In het kleine Luxemburg woont een prins die we graag wat langer bekijken: Prins Félix. 

Wie had gedacht dat er zo’n knappe prins zou rondlopen in het kleine Luxemburg? Wij willen maar wat graag aan de hand van Prins Félix naar een fancy staatsbanket. 

Félix groeide samen met zijn drie broers en zijn zus op in Luxemburg. Hij studeerde aan een kostschool in Zwitserland waar ook de familie Hèrmes studeerde en woont nu met vrouw en kinderen in Zuid-Frankrijk. 

Félix is tweede in de lijn van troonopvolging. Veel hebben de prinsen en hertog van Luxemburg overigens niet te zeggen over hun land. Een aantal jaar geleden werd een wet aangenomen die de handtekening van Groothertog Henri onder een wetsvoorstel overbodig maakt. 

Trouwen in Luxemburg
Homo’s kunnen sinds 2015 met elkaar trouwen in Luxemburg. Het open huwelijk werd met een grote meerderheid aangenomen. Er waren 56 stemmen voor en slechts 4 tegen. Premier Xavier Bettel was de eerste die in het huwelijksbootje stapte met zijn vriend en ging, samen met zijn man, naar het huwelijk van Félix zijn oudere broer Guillaume.

Zelf trouwde Félix zijn vrouw Claire in een enorme villa in Duitsland. Ze hebben nu twee kinderen en wonen dus in Zuid-Frankrijk, waar ze een wijnlandgoed beheren. 

Tijd voor beeld! Hier volgen een aantal fijne kiekjes van prins Félix van Luxemburg.

Prins Félix van Luxemburg portretfoto
Foto: Cour grand-ducale / Christian Aschman
Prins Félix van Luxemburg met kort haar
Foto: Cour Grand-Ducale/Lola Velasco
Prins Félix van Luxemburg in vliegpak
Foto: José Ribeiro
Jonge Prins Félix van Luxemburg
Foto: Cour Grand-Ducale/Lola Velasco

Coverbeeld: Olivier Polet

Powered by Labrador CMS