Vanaf nu verkrijgbaar

De extra dikke Pride-special van Winq is uit!

En dit staat er allemaal in

Leestijd: < 1 min

De extra dikke Pride-special van Winq is vanaf nu verkrijgbaar, met twee verschillende covers. Daarop prijken acteur Thorn Roos de Vries en kersverse COC-directeur Marie Ricardo, die onder andere vertellen over acteren, activisme en non-binariteit. Dit staat er verder allemaal in…

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Klik dan hier en bestel! 

Winnen bij Winq

Sinds de vorige editie maken Winq-abonnees bij iedere editie kans op een aantal mooie prijzen. Dit keer onder meer een overnachting bij INK Hotel Amsterdam – Mgallery, een flacon Salle Privée (100 ml) en een Kapten & Son rugtas. Nog geen abonnee? Ga dan snel naar winq.nl/abo.

Winactie Winq 109
Winactie Winq 109

Eén voor allen...

De strijd voor gelijkheid wordt half zo zwaar met een goede bondgenoot. Drie duo’s praten met elkaar over allyship in de klas, op de werkvloer en binnen de community. “Je hoeft als ally niet op elke barricade te staan.”

Pete Wu en Bete van Meeuwen over allyship
Pete Wu & Bete van Meeuwen / Beeld: Henri Verhoef

Acteur Thorn Roos de Vries

Met tomeloze positieve energie maakt acteur Thorn Roos de Vries de non-binaire Nederlander steeds zichtbaarder. Tot angst van menig persoon die zich wel identificeert als ‘hij’ of ‘zij’. “Nergens voor nodig. Het is niet zo dat mijn bestaan het jouwe uitwist.”

Thorn Roos de Vries coverinterview
Beeld: Stijn de Vries

Let the ‘gaymes’ begin

Veel te lang konden ‘gaymers’ zichzelf niet herkennen in de personages die zij besturen, maar een keerpunt lijkt eindelijk in zicht. Zo plaatsten de twee meest succesvolle games van 2020 beide een queer personage in de hoofdrol.

Queer Gayming
Beeld: Newfound Courage

Regietalent Jesse Bleekemolen

Zijn eerste speelfilm voltooide Jesse Bleekemolen op zijn achttiende. Vijf jaar later staat hij aan het hoofd van de Nederlandse tak van ITV Studios, een van Nederlands grootste productiebedrijven. “In alles wat ik maak zit mijn visie op de wereld. Gay zijn maakt daar absoluut een onderdeel van uit.”

Jesse Bleekemolen interview Winq
Beeld: Rutger Geleijnse

Botsende vrijheden

Voor columnist Bo Hanna heeft religie altijd op gespannen voet gestaan met lhbtq-emancipatie. Juist in het onderwijs, waar de sleutel tot lhbtq-emancipatie ligt, ziet hij het vaak misgaan. “Een school zou haar leerlingen ruimte moeten bieden zich in alle vrijheid te ontwikkelen.”

Bo Hanna
Beeld: Celso de Sanders

Dikke mannen over gewicht

Ben je niet slank of gespierd? Dan tel je volgens een deel van de lhbtq-gemeenschap niet mee. Winq sprak met zes dikke mannen over body positivity, de bearscene, dating en feeders.

Emil Angelo dikke mannen over gewicht
Beeld: Armando Branco

Nieuwe COC-directeur Marie Ricardo

Met de komst van Marie Ricardo staat bij belangenorganisatie COC Nederland voor het eerst een non-binair persoon van kleur aan het roer. “Dat ik nu deze positie heb is een krachtig signaal naar onze community.”

Marie Ricardo COC Nederland interview
Beeld: Stijn de Vries

Weg van de wereld

Het piepkleine eilandje Sint-Helena is sinds enkele jaren iets minder afgezonderd van de buitenwereld. Reisjournalist Jurriaan Teulings bezocht voor Winq dit geïsoleerde paradijs in de Atlantische Oceaan waar je eigenlijk gewoon zou moeten trouwen.

Sint-Helena in Winq
Beeld: Jurriaan Teulings

Een beetje Azië in Amersfoort

Ed (47) en Wayne (48) vonden hun droomhuis in Amersfoort. Ze bouwden er een serre tegenaan en een theehuis bij. De gigantische tuin nam Wayne zelf onder handen. “Met een grote kraan in mijn rug heb ik een week staan aanwijzen welke struik waar moest komen.”

Ed en Wayne in hun tuin in Amersfoort
Beeld: Dario & Misja

Rocky Horror Show

Deze nazomer staat Sven Ratzke op de planken als Dr. Frank-N-Furter in de krankzinnige Rocky Horror Show. Samen met producent Hans Cornelissen licht hij een tipje van de sluier op. “Deze musical is onverwacht relevant in deze tijd.”

Sven Ratzke als Dr. Frank-N-Furter in Rocky Horror Show
Beeld: De Graaf & Cornelissen

Absolutely Fabulous

Met de omzet van hun speciale regenboogfles ondersteunt vodkamerk Absolut de Gilbert Baker Foundation. Die zet daarmee het werk voort van wijlen activist Gilbert Baker, geestelijk vader van de regenboogvlag. Winq vroeg zes queer fotografen aan de hand van die fles hun visie op de lhbtq-gemeenschap te delen.

Absolut Pride Martine Kamara
Beeld: Martine Tengbeh Kamara

Mitch Wolterink over zijn eerste keer gaybar

Acteur Mitch Wolterink (32) vertelt over zijn allereerste bezoek aan een gaybar. “Flirten? Daar deed ik absoluut nog niet aan. Ik had destijds nog niet echt uitgesproken dat ik op jongens val.”

Mitch Wolterink in Winq
Beeld: Liza Kollau

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: ClarinsMen Energizing Gel + Energizing Eye Gel

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je een toilettas met daarin ClarinsMen Energizing Gel 50 ml (t.w.v. € 51,50) en ClarinMen Energizing Eye Gel 15 ml (t.w.v. € 43,-). Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 34,95.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

ClarinsMen
ClarinsMen

Koop deze editie nu online

De nieuwe Winq is verkrijgbaar bij tijdschriftenzaken en de betere boekhandel of online. Bestellen kan hier.

Powered by Labrador CMS