De eerste beelden van Duncans repetitie zijn er!

Bekijk Duncan én andere optredende acts

Leestijd: < 1 min

'Onze' Duncan heeft vanmiddag voor het eerst in Tel Aviv gerepeteerd. Bekijk hier de eerste beelden!

Duncan is gisterenochtend vertrokken naar Israël, waar hij vanmiddag z'n eerste repetitie in de Expo Tel Aviv hield. Cornald Maas vertelde eerder in een uitzending van Pauw dat het een 'intieme, kleine' performance zal worden, zónder dansers. “Er gaat heel erg gewerkt worden met licht, en effecten van licht.”

Inmiddels is ook bekend dat Duncans outfit is ontworpen door Sjaak Hullekes. De ontwerper staat bekend om duurzaamheid; Duncans outfit is gemaakt van meer dan 100 jaar oude Franse linnen lakens.

Andere landen zijn ook druk aan het repeteren. Na het optreden van Oekraïne in 2011 dachten we dat ‘sand art’ helemaal passé was, maar niets is minder waar: tijdens de act van Moldavië wordt er weer lustig op los gezandkunst. Door dezelfde zandkunstenaar, nota bene!

Het zien van de eerste repetitiebeelden heeft vooralsnog niet tot dramatische verschuivingen bij de bookmakers geleid. Italië wisselde met Zwitserland voor de derde en resp. vierde plek. Het pop-operanummer ‘Zero Gravity’ van de Australische Kate Miller-Heidke, steeg iets. En arme Georgië en Montenegro staan nog steeds helemaal onderaan de lijst.

Wil je de 2CD met álle Songfestivalinzendingen van dit jaar bestellen? Dat kan bij Bol.com.

Foto: Thomas Hanses

Powered by Labrador CMS