De Achterhoek krijgt eigen Pride Maand in juni 2022

Leestijd: < 1 min

Goed nieuws voor bewoners en bezoekers van de Achterhoek! In juni van het komend ejaar gaat de eerste Pride Maand van start, met als hoogtepunt een Pride Walk door verschillende steden en dorpen. Wat betreft de activiteiten zeggen de initiatiefnemers dat alles nog mogelijk is.

De Pride Maand is een initiatief van de klankbordgroep Regenbooggemeentes Oost-Gelre en Winterswijk. Er zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd om diversiteit en verscheidenheid te vieren.

Hoe de Pride Maand er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Wel heeft de organisatie alvast een Pride Walk aangekondigd door steden en dorpen in de Achterhoek.

Alles is mogelijk

Volgens de intiatiefnemers is alles nog open en alles nog mogelijk. “Maar wat zou het geweldig zijn als we door de gehele Achterhoek een mooi en divers programma kunnen neerzetten”, vertelt woordvoerder Michiel Wopereis.

Het is volgens hem niet de bedoeling om op de activistische toer te gaan. “We willen niemand overtuigen of iets eisen. Zo negatief. We draaien het om. Met elkaar vieren dat je jezelf mag zijn. Mensen samenbrengen en vieren hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is.”

Ideeën? Kom maar door!

De organisatie roept iedereen op om zich te melden met ideeën, zodat er van alles te doen zal zijn: op scholen, bij gemeentes, bij clubs en in bedrijven. Er wordt nu al veel georganiseerd op het gebied van diversiteit. “Met deze Pride Maand willen we al die initiatieven boven tafel krijgen.”

Organisaties of mensen die willen aanhaken of ideeën hebben, kunnen zich vóór 31 januari 2022 melden via info@achterhoekpride.nl.

Bron: Tubantia / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS