Courtney Act nodigt zichzelf uit voor het Eurovisie Songfestival

Haar lied: 'Fight For Love'

Leestijd: < 1 min

Dragqueen Courtney Act ziet het zelf al helemaal voor zich dat ze meedoet met het Eurovisie Songfestival, volgend jaar in Tel Aviv. Ze wil meedoen voor haar thuisland Australië. Een lied heeft ze ook al paraat, dat luister je hier.

Courtney Act deed mee aan RuPaul’s Drag Race en won het seizoen van Celebrity Big Brother waarin ze te zien was. Courtney is het alter ego van Shane Jarek die in Australië woont. Daar deed ze al eens mee aan Australian Idol: in 2003 eindigde ze als zestiende. Tegenwoordig is ze presentator van een datingshow op E!, The Bi Life.

Australia Decides
Nu heeft Courtney het Eurovisie Songfestival in het vizier. Ze wil in mei naar Tel Aviv met het lied ‘Fight For Love’. Daarvoor moet ze dan nog wel eerst even de voorrondes winnen. In Februari beslist het publiek wie door mag in de show Eurovision – Australia Decides.

In een statement zegt Courtney: “Zestien jaar na Australian Idol wil ik Australië laten zien hoe ik ben gegroeid als artiest.” ‘Fight For Love’ zou inderdaad niet misstaan op het Eurovisie zangfestijn: het is een dansvloerknaller van jewelste en heeft een positieve boodschap.

Fight For Love
Op zaterdag 9 februari 2019 weten we of Courtney het heeft gehaald en naar Tel Aviv mag. Luister hier alvast naar ‘Fight For Love’.

Powered by Labrador CMS