Coca-Cola adverteert met gay-koppels: Hongaarse politici roepen op tot boycot

Leestijd: < 1 min

Een billboard-campagne in de Hongaarse hoofdstad Boedapest waarop twee mannen te zien zijn die Coca-Cola drinken, is verkeerd gevallen bij een aantal conservatieve politici. Ze roepen op tot een boycot.

In Boedapest vieren ze een week lang de ‘Love Revolution’. Het is het thema van het Sziget-festival, waar meer dan een half miljoen muziekliefhebbers op afkomen. Coca-Cola hing een serie posters in billboards in het gebied waar het festival wordt gehouden. Op de posters zijn twee vrouwen, twee mannen of een man en een vrouw te zien. Eronder de tekst ‘Love = Love’ en de slogan ‘Zero Sugar, Zero Prejudice’.

Leden van Viktor Orbans Fidesz-partij roepen nu op tot een boycot van Coca-Cola, omdat de campagne ‘provocatief’ zou zijn. Volgens de klagende mensen is Boedapest het slachtoffer geworden van een ‘homolobby’ die ‘niet is te ontwijken’. Orban en zijn partij zijn tegen gelijke rechten voor LHBTQ’s.

Coca-Cola heeft inmiddels gereageerd. In een statement zegt de multinational: “We geloven dat zowel homo- als heteroseksuelen het recht hebben de persoon lief te hebben die zij willen.” De Fidesz-partij zelf heeft overigens geen steun betuigd aan de boycot, en zegt dat elke Hongaar zelf moet weten of hij wel of niet Coca-Cola drinkt.

Bron: Reuters

Powered by Labrador CMS