COC start campagne: ‘Draag je steentje bij aan de regenbooggemeenschap’

Leestijd: < 1 min

Draag je steentje bij aan de regenbooggemeenschap! Met die oproep start COC Nederland een campagne om te laten zien dat het werk van het COC nog steeds hard nodig is. Daarbij kunnen ze jouw hulp gebruiken. 

Hoewel we samen al ongelofelijk veel hebben bereikt sinds de oprichting van het COC in 1946: de afgelopen tijd laat weer haarscherp zien hoe hard hun werk nog nodig is. Daarover gaat de campagne ‘Draag je steentje bij aan de regenbooggemeenschap’.

Ambassadeurs

In de campagne vertelt COC-ambassadeur en actrice Hanna van Vliet hoe belangrijk ze het vindt dat we onze krachten bundelen, want samen staan we sterk en boeken we vooruitgang. Ook mensenrechtenactivist Boris Dittrich onderstreept het belang van samenwerken aan een wereld zonder achterstelling op basis van seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Volgens inclusiviteitsactivist Sherry Jae Ebere is een open organisatie als COC, die opkomt voor onze rechten, daarvoor onmisbaar.

Communitygevoel

Lhbti+ jongerenactivist Emre Hoogduijn vindt het belangrijk dat er een club als COC is, die verandering teweegbrengt en een gevoel van community creëert. Debbie Helaha (COC Leiden) en Ricardo Brouwer (COC Midden-Gelderland) benadrukken het belang van verbinding, van alle letters binnen de lhbti+ gemeenschap.

"Door onze krachten te bundelen werken we aan een gelijkwaardige positie voor ons allemaal", aldus Ricardo. Transgender activist BeyonG vond bij COC een safe space waar ze zich kon ontplooien.

Samenwerken

In de campagne komen ook lhbti+ predikant Wielie Elhorst, muzikant Nana Adjoa, Daan Smeelen (Homomonument Amsterdam), Pien Adriana Merkx (COC Tilburg-Breda e.o.) en natuurlijk COC-voorzitter Astrid Oosenbrug aan het woord.

Allemaal onderstrepen ze het belang van het COC en samenwerken aan een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken.

Doe ook mee!

COC Nederland wil graag dat ieder die wil een steentje bijdraagt aan de regenbooggemeenschap: “Je kunt bijvoorbeeld bijdragen door vrijwilliger, donateur of lid van het COC te worden of ons te volgen op de sociale media. Op deze pagina lees je daar meer over. Vanzelfsprekend is iedereen welkom, of je nou tot de regenbooggemeenschap behoort of bondgenoot bent.” 

Draag jij ook een steentje bij? Klik hier en doe mee!

Powered by Labrador CMS