Nieuws

COC Nederland wil excuses van Thierry Baudet voor ‘homo’-uitspraak

“Woorden doen ertoe en homo is geen scheldwoord”

Leestijd: < 1 min

COC Nederland wil dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet excuses maakt voor het uitschelden van een Nederlandse journalist voor ‘homo’. 

Een Nederlandse politicus die een journalist uitscheldt voor ‘homo’. Genoeg reden voor een excuus, vindt COC Nederland. EenVandaag-journalist Joost Vullings vertelde vorige week in een podcast over het incident met Thierry Baudet. “Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken ze heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt. Ik wilde zijn hand beantwoorden met een boks, maar dat wilde hij niet. ‘Homo’, zei hij meteen tegen mij.”

Een onwijs nare reactie, vindt Vullings. “Het is wel heel obstinaat om gelijk maar “homo” te roepen als iemand geen hand wil geven.”

Voorbeeldfunctie 

In het AD reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug op het incident tussen Baudet en Vullings. “Politici hebben een voorbeeldfunctie. Het geeft dan ook een zeer slechte boodschap aan onze jeugd als een politicus homo als scheldwoord gebruikt. Woorden doen ertoe en homo is geen scheldwoord. Een excuus vanuit Baudet is daarom ook zeker op z’n plaats.”

Baudet doet zijn opmerking in De Dagelijkse Standaard af als een grap: “Ik kwam Joost Vullings tegen op de gang van de Tweede Kamer. Ik wilde hem een hand geven. Hij mij liever een ‘boks’. Daar ben ik niet zo van. Voor de grap riep ik dus: ‘Homo!’”

Op de oproep van COC Nederland heeft Baudet niet gereageerd.

Hoofdbeeld: Vincent Boon

Powered by Labrador CMS