Advertorial

Body & Balans: alles over liposuctie en buikwandcorrectie

Zo herstel je de contouren van je lijf

Leestijd: 3 min

Kom je maar niet van dat buikje af, ondanks dat je gezond eet en aan sport doet? Of ben je juist erg afgevallen en zit je nu met een huidoverschot? Velthuis kliniek kan helpen je lichaam weer in balans te krijgen.

Je let op wat je eet. Je drinkt met mate. Je doet je stinkende best in de sportschool. Maar dat storende buikje of die love handles willen maar niet weg. Herkenbaar?

Het zijn je genen die daar grotendeels verantwoordelijk voor zijn. Zij zorgen ervoor dat vetcellen hardnekkig op je buik of flanken blijven plakken. Maar daar hoef je je niet bij neer te leggen. Er is een manier om korte metten te maken met die plaatselijke vetophoping: liposuctie.

Je wordt niet volledig strakgetrokken, de oorspronkelijke balans wordt hersteld.

De ingreep, ook wel liposculptuur genoemd, houdt in dat het teveel aan vetweefsel wordt weggezogen. En dat levert een duidelijke verbetering van de contouren op. Je lichaam wordt niet volledig strakgetrokken, de oorspronkelijke balans wordt hersteld. Het is dus geen manier om snel af te vallen, maar wél een wijze om van storende vetophopingen af te komen.

Natuurlijk

Een liposuctie is overigens niet altijd een optie. De ingreep is alleen mogelijk bij een gemiddeld gewicht en als de Body Mass Index (BMI) niet hoger dan dertig is. Ook de elasticiteit van de huid is een bepalende factor. In een voorgesprek met een plastisch chirurg van Velthuis kliniek wordt dit onderzocht. Ook wordt er gekeken op welke plekken en hoeveel vet er weggehaald kan worden, met als doel een maximaal en natuurlijk resultaat te bereiken.

Na de behandeling krijgt je ‘inner Bridget Jones’ de ruimte.

Bij een liposuctie worden er kleine sneetjes gemaakt in het betreffende lichaamsdeel. Onder de huid wordt een verdovingsvloeistof gespoten, waardoor de vetcellen los van de huid raken. Na ongeveer twintig minuten worden ze weggezogen met een canule, een fijne zuignaald. De Velthuis chirurg zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid vet wordt weggehaald zodat het resultaat aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

De behandeling duurt 1 tot 2 uur en wordt in de regel uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, je voelt dus geen pijn. Bij grotere oppervlakken kan een algemene narcose wenselijk zijn, ook dit komt ter sprake in het voorgesprek.

Definitief

Na de behandeling krijgt je inner Bridget Jones de ruimte; je dient een paar weken een elastische broek te dragen om te voorkomen dat er zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. Het behandelde gebied zal na de ingreep een paar dagen gevoelig zijn.

De vetcellen die tijdens een liposuctie worden verwijderd, blijven weg.

Geduld is altijd een schone zaak, ook nu. Het herstel na een liposculptuur neemt wat tijd in beslag maar al na een paar dagen komt de renewed and improved you langzaam maar zeker tevoorschijn. Pakweg vier weken later zie je een mooie verbetering van het lichaam. De sneetjes zijn inmiddels genezen en zorgen niet voor littekens. Na zes maanden is ook het laatste beetje zwelling verdwenen en kun je het definitieve resultaat bewonderen.

Nog meer goed nieuws: de vetcellen die tijdens een liposuctie worden verwijderd, blijven weg. Het resultaat is dus definitief, mits je niet teveel met je gewicht schommelt. Op andere plekken zitten namelijk wel nog vetcellen die zich zullen vullen als je veel aankomt.

Buikwandcorrectie

Door gewichtsverlies of veroudering kan de huid in het buikgebied uitgerekt zijn. Ervaar je dit als storend of heb je er last van, bijvoorbeeld in je bewegingen of bij het kleden? Dan is de buikwandcorrectie een optie. Deze ingreep, ook wel abdomino- of buikwandplastiek genoemd, zorgt voor een strakkere en plattere buik.

Bij Velthuis kliniek spreek je altijd de arts die je ook gaat behandelen.

Aan de ingreep gaat een uitgebreid intakegesprek vooraf met een medisch consulent. Daarna volgt het echte consult bij een plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek spreek je altijd de arts die je later ook gaat behandelen, die begeleidt je dus door het hele traject. Een goed contact tussen de behandelende arts en de cliënt is bij Velthuis essentieel, dus je kunt rekenen op eerlijke informatie over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

Overtollige huid

Een buikwandcorrectie vindt plaats onder narcose. Wat er precies gebeurt? Vanuit een snede boven je schaamheuvel wordt de extra ruimte tussen de buikspieren door de chirurg verkleind, zodat de buikwand strakker wordt. De overtollige huid en het teveel aan vet worden verwijderd en de navel wordt opnieuw ingehecht. De operatie duurt twee uur. Het is een grote ingreep, het is dan ook wenselijk dat je ter observatie een nacht in een Velthuis kliniek blijft.

Overigens: bevindt het teveel aan huid zich alleen ónder de navel, dan volstaat een mini-buikwandcorrectie.

Platter & strakker

De eerste twee weken na de operatie heeft je buikwand rust nodig. Dus je mag geen lichamelijk zwaar werk verrichten en mag niet naar de gym. Daarna kun je je dagelijkse werkzaamheden weer oppakken, en na zes weken mag je ook weer naar de sportschool.

Meteen na de ingreep is te zien dat je buik veel platter en strakker is geworden. Na een jaar is het definitieve resultaat te beoordelen: een natuurlijk ogende, verbeterde versie van jezelf.

Meer weten of een intakegesprek inplannen? Ga naar de website van Velthuis kliniek of bel met 088-7785201. Velthuis kliniek heeft acht vestigingen door heel Nederland.

Powered by Labrador CMS