Advertorial

Birra Moretti: met een vleugje Italiaans zeezout

Win 4 prachtige Birra Moretti glazen!

Leestijd: 2 min

Wat maakt de combinatie van Italiaans eten en de nieuwe Birra Moretti Sale di Mare zo sterk? Je verwacht het niet meteen in een biertje, maar inderdaad: een vleugje Italiaans zeezout… salute!

De Italiaanse keuken blijft oneindig verrassen. Van een simpele pizza margherita tot een pasta puttanesca als diner of aperitivo-momenten met pecorino, olijven, arancini (je weet wel, van die balletjes met risotto en mozzarella) en oesters: zo’n beetje ieder stuk van Italië heeft z’n eigen streekgerechten die je ook gewoon in ons eigen land kunt eten.

Vol en verfrissend

En wat is hier lekkerder bij dan het nieuwe kwaliteitsbier van Birra Moretti, Sale di Mare? De meesterbrouwers van Birra Moretti creëerden dit ongefilterde en daardoor licht troebele bier met 5,5 procent alcohol, met een vleugje Italiaans zeezout. Sale di Mare is verrijkt met extra hop-aroma’s en zeezout. Het bier is lekker verfrissend is en tegelijkertijd vol van smaak.

Zintuigen op scherp

De brouwers lieten zich inspireren door het karakter van de Italiaanse kust, waar het leven rijker is, de zee je zintuigen op scherp zet en de zon feller schijnt. Sale di Mare is daarmee uiterst geschikt voor nazomerse dagen, maar ook om de komende maanden de zon en zee in huis te halen.

Zero to hero

Sale di Mare is de nieuwste variant die Birra Moretti op de Nederlandse markt introduceert, nadat we hier in 2021 kennis konden maken met L’Autentica. Kort daarna volgde een alcoholvrije variant van het kwaliteitsbier, met de introductie van Birra Moretti Zero.

Sinds 1859

In Italië zelf bestaat Birra Moretti al veel langer. Oprichter en naamgever Luigi Moretti bedacht het in 1859 en het ambachtelijke bier wordt nog steeds gebrouwen op vrijwel dezelfde wijze, met een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten die het bier een authentieke en kenmerkende geur en smaak geeft, met een bitterheid die mooi in balans is.

Italië in huis

De eerste fles van Birra Moretti ging 160 jaar geleden over de toonbank. Nu komt daar dus de Sale di Mare bij, vol van smaak met een vleugje Italiaans zeezout. Haal de Italiaanse kust in huis en begeleid je volgende aperitivo-moment met een ijskoude Sale di Mare.

Zon, zee, zout(elande)

In de vorige editie van Winq verlootten we een weekendje weg in Strandhotel Zoutelande. De gelukkige winnaar is Kristel Colak uit Amsterdam. Veel plezier, Kristel!

Maak kans op 4 glazen!

Winq verloot 4 prachtige Birra Moretti glazen. Dat drinkt nét even lekkerder. Kans maken? Vul je gegevens in op dit formulier.

Geen 18, geen alcohol. Met trots voor u gebrouwen.

Powered by Labrador CMS