Bestel een AmsterdamOntbijt en steun het corona/hiv-noodfonds

Leestijd: < 1 min

Het 28e benefiet AmsterdamDiner is door corona niet mogelijk, maar de aidsbestrijding moet wél doorgaan. Daarom lanceert het gala vandaag het AmsterdamOntbijt, een uitgebreid thuis-ontbijt in samenwerking met restaurant Rijks.

De opbrengst van de actie komt ten goede aan het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds. Prinses Mabel, aidsactiviste, benadrukte bij de presentatie van het ontbijt hoe belangrijk het is om de strijd tegen aids juist nu voort te zetten.

Toename hiv-infecties
“Elke epidemie, of het nu corona is of hiv, raakt de meest kwetsbaren in de samenleving. Mensen met hiv wereldwijd worden extra hard getroffen omdat ze geen toegang meer hebben tot hun levensreddende medicijnen. De verwachting is dat het aantal nieuwe hiv-infecties en het aantal aidsdoden schrikbarend zal toenemen, dat zet de strijd tegen aids jaren terug”, zei prinses Mabel bij de lancering van de actie.

Op de foto hier boven staat ze tussen chef-kok van het Rijks Joris Bijdendijk (links) en directeur van de Amsterdam Dinner Foundation Brandon O’Dell.

Het werkt als volgt
Verras een van je liefsten of verwen jezelf met een uitgebreid sterrenontbijt à € 47,50 van de hand van top-chef Joris Bijdendijk. Van elk verkocht ontbijt gaat € 25,- naar het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds.

Vanaf nu is online reserveren hier mogelijk Op 6 of 7 juni kan het ontbijt persoonlijk bij het restaurant worden opgehaald.

Exclusieve video's
Iedereen die een ontbijt bestelt, krijgt exclusief toegang tot online video's van artiesten Jeangu Macrooy, Rufus Wrainwright, Maggie MacNeal, Maaike Ouboter en het Zuid-Afrikaanse Ndlovu Choir. Met een speciale loterij maak je bovendien kans op allerlei prijzen.

Zin in een ontbijt? Kijk en reserveer op de website van Het AmsterdamOntbijt.

Beeld: Floris Heuer

Powered by Labrador CMS