The Teacher

Bekijk de trailer van The Teacher, over de geheime liefde van een docent voor zijn oude vriend Juani

Leestijd: 1 min

Ucacha is een slaperig stadje in Argentinië. Natalio is geliefd bij zijn studenten, die niet mogen weten dat zijn oude vriend Juani, gevoelens bij hem opwekt. Hoe houdt hij zijn liefde voor Juani geheim? Wat moet hij doen met de geruchten die al snel rondgaan in Ucacha? Daarover gaat de film The Teacher. Bekijk hier de trailer.

 Ucacha, een slaperig stadje in de Argentijnse provincie Córdoba. Natalio is een gepassioneerde leraar, geliefd bij zijn studenten vanwege zijn enthousiasme en positieve instelling in de klas.

reputatie

Op een dag krijgt Natalio een telefoontje van oude vriend Juani, die in moeilijkheden verkeert en een plek nodig heeft om te verblijven. Juani is openlijk homoseksueel en flirterig met zowel mannen als vrouwen. Hij zal vrijwel zeker een risico vormen voor Natalio's reputatie in zijn kleine stadje, maar Natalio koestert nog steeds gevoelens voor hem en stemt ermee in hem te laten blijven.

En ja hoor, er beginnen geruchten door de stad te dwarrelen, wat ertoe leidt dat ouders bij de school klagen over Natalio's 'nieuwe vriend'. Hierover gaat de film The Teacher, originele titel El Maestro.

waargebeurd verhaal

The Teacher is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verfilmd door regisseurs Cristina Tamagnini en Julian Dabien. In een statement vertelt Tamagnini: “Tussen 2000 en 2001 moest de leraar, Eric Sattler, de stad waar hij zijn hele leven woonde en werkte verlaten als gevolg van klachten die de ouders van zijn leerlingen bij de directeur hadden ingediend. Ze vonden het geen goed idee dat de leraar zijn relatie met een andere man openlijk in de stad liet zien. Eric was mijn leraar op de basisschool en was een zeer waardevol voor onze stad Ucacha. In 2010 interviewde ik hem om het script te schrijven voor wat onze eerste film The Teacher zou worden, geïnspireerd door zijn verhaal. Helaas overleed Eric in januari 2019 zonder de mogelijkheid om de voltooide film te zien.”

The Teacher is vanaf 11 maart te zien via Amazon Prime Video en Peccadillo Pictures. Bekijk hier de trailer.Powered by Labrador CMS