Bekijk de trailer van The Supermodels, met Linda, Naomi, Cindy en Christy

Leestijd: < 1 min

The Super Models is een nieuwe documentaireserie waarin Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford en Christy Turlington terugblikken op de jaren tachtig en negentig, toen de vier doorbraken als fotomodel en uitgroeiden tot ware supersterren. Bekijk hier alvast de trailer van de serie, die vanaf 20 september is te zien op Apple TV +.

Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford en Christy Turlington vormden de vaste kern van een nieuwe groep supermodellen die vanaf het einde van de jaren tachtig gezichtsbepalend werden in de modewereld.

George Michael

Ze doken overal op, op covers van Vogue en andere magazines, in videoclips (met als bekendste voorbeeld ‘Freedom 90’ van George Michael en zijn latere hit ‘Too Funky’.

Binnen mum van tijd waren de supermodellen net zo belangrijk als de designers van wie ze de kleding toonden in photoshoots en op de catwalk. Op een gegeven moment riep Linda Evangelista zelfs dat ze ‘voor minder dan 10.000 dollar per dag niet meer uit haar bed kwam’.

Terugblik

In de documentaireserie The Super Models blikken de vier terug op het begin van hun carrière als model, op de ontwikkeling die zij en de modewereld doormaakten en hoe ze anno nu in het leven staan.=

The Super Models is vanaf 20 september te zien op Apple TV +. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS