Bekijk de trailer van Mary & George, over koning James en zijn affaire met een jonge hertog

Over een van de grootste schandalen binnen de Britse koninklijke familie

Leestijd: 1 min

Mary & George is een miniserie die gaat over een van de grootste schandalen binnen de Britse koninklijke familie, namelijk de verboden affaire tussen koning James I en de jonge hertog George. Julianne Moore speelt zijn moeder Mary, George is een rol van Nicholas Galatzine. Hier de trailer!

Nicholas Galatzine was eerder dit jaar te zien als de Britse prins Henry in de rom-com Red, White & Royal Blue. Nu is hij opnieuw te zien als een koninklijk en homoseksueel personage, en deze keer draait het opnieuw om een schandaal. Hij speelt George Villiers, de charmante eerste hertog van Buckingham in een nieuwe miniserie die in 2024 te zien is op Starz, Mary & George.

Julianne Moore als achterbakse gravin

Julianne Moore speelt de moeder van George, de achterbakse en meedogenloze gravin Mary Villiers. Hoewel zij van bescheiden komaf was, had ze een geruchtmakende honger naar macht en deed er alles aan om hogerop te komen binnen de monarchie: omkoping, samenzweren en trouwen uitsluitend voor politiek gewin.

Misschien wel de grootste stunt die Mary uithaalde, was het aanbieden van haar knappe zoon George aan koning James I, van wie het een publiek geheim was dat hij zijn bed deelde met vrouwen én mannen.  De truc van Mary werkte: de koning en George werden uiteindelijk geliefden, wat de jonge hertog de titel ‘de favoriet van de koning’ opleverde. 

Nicholas Galatzine als sluwe George

Of het allemaal waargebeurd is? Dat laten de makers van Mary & George in het midden, maar daarom draait de miniserie wel. Te zien is hoe de Villiers uitgroeien tot een van de invloedrijkste families van het land, waarbij de sluwe George zich een weg naar de top baant.

In de trailer is te zien hoe Julianne Moore als Mary haar zoon George het hoofd op hol brengt: “Als ik een man was en op jou leek, zou ik over de hele f***ing planeet regeren.

Tony Curran als wulpse koning James I

Naast Moore en Galiztine is Tony Curran te zien als de wulpse koning James I. Bekijk hier de trailer van Mary & George.

Powered by Labrador CMS