Bekijk de trailer van het nieuwe seizoen van Feud, over de downfall van Truman Capote

Leestijd: 1 min

Naomi Watts. Demi Moore. Diane Lane. Calista Flockhart. Chloë Sevigny. Molly Ringwald. Dit rijtje klinkende namen duikt op in het nieuwe seizoen van Feud, als een stel socialites uit de New Yorkse high society die afrekenden met hun voormalige vriend Truman Capote en zijn strapatsen. Bekijk hier de trailer van Feud: Capote vs. The Swans

Een groep vooraanstaande vrouwen, bestaande uit actrices, schrijfsters, columnistes en mode-iconen vormde het hart van de New Yorkse high society. Lee Radziwill was de zus van Jacky Kennedy, C. Z. Guest een Californische schone, Ann Woodward, Joanne Carson, Nancy ‘Slim’ Keith en Babe Paley vormden de harde kern van deze zogeheten ‘Swans’.

van zijn voetstuk gevallen

Journalist en schrijver Truman Capote cirkelde ook rond in deze kringen, maar hield zich niet aan de stilzwijgende regel dat alles wat de socialites met elkaar bespraken en beleefden, ook binnen de eigen kringen bleef.

En dat is waar Feud: Capote vs. The Swans begint. Op het moment dat Capote op de top van zijn kunnen is – en zijn roem – besluit hij een onthullend artikel over de socialites te publiceren in Esquire Magazine. Hij klettert hierdoor meteen van zijn voetstuk en al snel komt hij in een neerwaartse spiraal terecht.

topcast

Feud is bedacht door Ryan Murphy en Jon Robin Baitz en geregisseerd door Gus Van Sant. Aan de serie doet een topcast mee: Naomi Watts, Demi Moore, Diane Lane, Calista Flockhart, Chloë Sevigny en Molly Ringwald spelen The Swans en Tom Hollander is te zien als Truman Capote.

Het vorige seizoen, dat ging over de levenslange concurrentiestrijd tussen Joan Crawford en Bette Davis, is te zien op Disney+. Het is dan ook te verwachten dat het nieuwe seizoen daar ook te zien zal zijn. De eerste aflevering wordt in de VS uitgezonden op 31 januari, vermoedelijk volgt een releasedatum voor ons land daarna snel.

 trailer en infovideo

Bekijk hier de trailer, met daaronder een video met een uitgebreide uitleg over The Swans en hun vete met Truman Capote.

Powered by Labrador CMS