Unicorns

Bekijk de trailer van de film Unicorns 

Over de liefde tussen een automonteur en een dragqueen

Leestijd: 1 min

Bohemian Rhapsody-acteur Ben Hardy speelt Luke, een alleenstaande vader die automonteur is en verliefd wordt op Aysha, een dragqueen die een dubbelleven leidt (gespeeld door nieuwkomer Jason Patel). Daarover gaat de Britse film Unicorns, bekijk hier de trailer.

Ben Hardy is te zien als automonteur die in Essex woont. Hij voedt in zijn eentje zijn zoontje op en zoekt ’s avonds vertier in het uitgaansleven. Daar komt hij Aysha tegen, een dragqueen die dit voor haar Indiase familie verborgen houdt. Al snel slaat de vonk over en worden de twee verliefd op elkaar.

zoektocht naar identiteit 

Dat is in het kort het verhaal van Unicorns, een Britse film die is geregisseerd door Sally El Hosaini (bekend van Swimmers) en BAFTA-winnaar James Krishna Floyd. Luke wordt gespeeld door Ben Hardy, bekend van zijn rollen in Eastenders en de Freddie Mercury-biopic Bohemian Rhapsody waarin hij Queen-drummer Roger Taylor speelt. Aysha is een rol van Jason Patel, die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt.

The Hollywood Reporter schreef in 2023 in een recensie dat de film gaat over de zoektocht naar de eigen identiteit, maar tegelijkertijd wordt er geen poging gedaan om Lukes seksualiteit of Aysha’s gender met labels in te kaderen. Ook de gemeenschappen waartoe zij behoren – Luke komt uit de arbeidersklasse, Aysha uit de queer gemeenschap – wordt zonder clichés in beeld gebracht.

trailer

Al met al is Unicorns een realistisch verhaal. Wanneer de film in Nederland is te zien, is nog niet bekend. Wel is er een trailer, die zie je hier.Powered by Labrador CMS