Bekijk de trailer van Cassandro, een film over de bekendste gay worstelaar ter wereld

Met Gael García Bernal in de flamboyante hoofdrol

Leestijd: < 1 min

Gael García Bernal is te zien in de film Cassandro, waarin de ‘Liberace van de worstelwereld’ wordt geportretteerd, die openlijk gay is en zich in flamboyante outfits op zijn tegenstanders stortte. In een nieuwe trailer is te zien hoe hij en zijn tegenspeler Bad Bunny met elkaar zoenen, en nog veel meer.

Het vrije worstelen had altijd al iets van spectaculair theater en was al vaker voor voor lhbtq-gerelateerde tv-series, kijk bijvoorbeeld maar eens naar Glow op Netflix. Ook de film Cassandro draait om het campgehalte van de sport.

Lucha Libre

Een van de meest flamboyante worstelaars is Saúl Armendáriz, die opereert onder zijn artiestennaam Cassandro. In Zuid-Amerikaanse landen wordt vrij worstelen ook wel Lucha Libre genoemd en Cassandro’s bijnaam luidde dan ook ‘de Liberace van de Lucha Libre’.

Cassandro is openlijk gay in een macho wereld en zijn aanwezigheid heeft veel betekend voor de queer gemeenschap. 54 jaar is hij inmiddels en nu al is zijn leven verfilmd. Filmmaker en Oscar-winnaar Roger Ross Williams, zelf ook gay, maakt nu zijn regiedebuut met Cassandro, waarin Gael García Bernal te zien is in de hoofdrol.

Exótico

Het verhaal begint in de vroege jaren tachtig, waar een jonge Saúl zijn eerste klappen uitdeelt in de ring. Van zijn ouderlijk huis in El Paso, Texas reist hij regelmatig naar Mexico City, waar hij voornamelijk klappen moet incasseren van sterkere worstelaars, totdat hij zijn nieuwe trainer Sabrina ontmoet.

Vanaf dat moment begint Cassandro’s ster als ‘exótico’ te rijzen en groeit hij uit tot de ultieme worstelheld. Naast Gael García Bernal zijn Roberta Colinrez (A League of Their Own), Raúl Castillo (Looking) en rapper/zanger Bad Bunny te zien. Die laatste speelt Cassandro’s love interest.

Trailer

Cassandro is vanaf 22 september te zien op Amazon Prime Video. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS