Bekijk de trailer van Bridgerton – seizoen drie, met Luke Newton als hunky prins Colin

Vanaf 16 mei te zien op Netflix

Leestijd: 2 min

“Zo hè, wat ben jij ineens een hunk geworden!” Dat zeggen de broers van Colin Bridgerton als hij zich staat te verkleden. En inderdaad, zeg! Het is te zien in de trailer van het derde seizoen van Bridgerton, het soapy kostuumdrama dat binnenkort verschijnt op Netflix. Hier de beelden!

Bridgerton is een van de populairste series op Netflix. In de eerste twee seizoenen kwamen verschillende liefdesverhalen aan bod, waarna een spin-off volgde over de jonge jaren van koningin Charlotte. De serie is een lust voor het oog, en dan hebben het niet over de knappe jongens van adel die de paleizen en kastelen onveilig maken.

fictief kostuumdrama

De serie is een fictief kostuumdrama dat neigt naar een soap, waarvan de hoofdpersonen zijn gebaseerd op de historische vorsten koning George III, die van 1760 tot 1820 over het Verenigd Koninkrijk regeerde, en zijn vrouw koningin Charlotte. De perikelen rond hun gezin en de verhoudingen met andere adellijke huizen worden op de voet gevolgd door een intrigante, die alle roddels verzamelt in een soort Privé avant la lettre en verspreidt binnen de high society.

De eerste twee seizoenen draaiden om het liefdesleven van twee van de kinderen van George en Charlotte. In het nieuwe seizoen staat de ontluikende verhouding centraal tussen zoon Colin Bridgerton (die tot nu toe ietwat nerdy werd neergezet) en Penelope Featherington, die bij het publiek bekend is als de voornoemde intrigante die alles van iedereen weet, maar zelf eigenlijk heel verlegen is.

dramatische mislukkingen 

Daarnaast krijgen we een glimp van de nieuwe verhaallijnen van andere bekende castleden. Hier nog even de volledige synopsis uit het persbericht:

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope's pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch. 

colin 2.0: nieuwe look, flinke portie zelfverzekerdheid

In de tussentijd is Colin teruggekomen van zijn zomerse reis met een nieuwe look en een flinke portie zelfverzekerdheid. Maar tot zijn grote verdriet merkt hij dat Penelope, de enige persoon die hem altijd heeft gewaardeerd, hem de rug toekeert. Colin doet er alles aan om Penelope’s vriendschap terug te winnen en biedt aan haar te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze dit seizoen een echtgenoot kan vinden. Maar wanneer zijn lessen iets te goed blijken te werken, begint Colin zich af te vragen of zijn gevoelens voor Penelope wel echt vriendschappelijk zijn. 

Voor Penelope wordt de situatie gecompliceerder door haar breuk met Eloise (Claudia Jessie), die een nieuwe vriend heeft gevonden op een onverwachte plek. Ondertussen maakt Penelope's toenemende aanwezigheid in de high society het des te moeilijker om haar Lady Whistledown alter ego geheim te houden.

twee delen

Bridgerton seizoen 3 wordt uitgebracht in twee delen van elk vier afleveringen. Deel een verschijnt op 16 mei 2024, gevolgd door deel twee op 13 juni 2024. In de onderstaande trailer is te zien hoe Colin zich heeft ontpopt tot een aantrekkelijke prins, en nog veel meer.

Powered by Labrador CMS