Becoming Karl Lagerfeld

Bekijk de trailer van Becoming Karl Lagerfeld, de tv-serie over de beroemde couturier met de paardenstaart

Leestijd: 1 min

TV-series over beroemde modeontwerpers van weleer zijn hot. Momenteel staan Cristóbal Balenciaga en Christian Dior in de spotlights op respectievelijk Disney+ en Apple TV+ en binnenkort voegt Karl Lagerfeld zich in dit illustere rijtje. Op de tonen van Blondie zijn nu de eerste beelden te zien van Becoming Karl Lagerfeld. Bekijk hier de trailer.

Karl Lagerfeld leeft net als Cristóbal Balenciaga en Christian Dior voort in de hedendaagse modewereld. De naam van alle drie de heren is verbonden aan een modehuis dat tot op de dag van vandaag kleding, accessoires en beautyproducten vanuit die naam verkoopt. Karl Lagerfeld ging daar nog een stap verder in: zijn iconische look met zwarte zonnebril en witte paardenstaart werd een logo dat is terug te vinden op T-shirts, schoenen, tassen, portemonnees en noem verder maar op.

becoming... 

Een andere overeenkomst is dat van alle drie de heren een tv-serie is gemaakt. Op Apple TV+ is momenteel The New Look te zien, waarin het leven van de Franse modeontwerper Christian Dior onder de loep wordt genomen. Disney+ vertoont de serie vertoont Cristóbal Balenciaga, een serie over de gelijknamige Spaanse couturier. Dat laatste streamingplatform komt op 24 juni met alweer een nieuwe serie over een mode-icoon: Becoming Karl Lagerfeld.

In de serie is te zien hoe de Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld de wereld verovert en ernaar streeft om de opvolger te worden van Coco Chanel, in een tijd waarin Yves Saint Laurent de grootste modepersoonlijkheid was. Wat verder aan bod komt is de rivaliteit tussen Lagerfeld en Pierre Bergé, de partner van Yves Saint Laurent, evenals het liefdesverhaal van Lagerfeld en Jacques de Bascher. En wie weet komt Choupette ook nog voor bij, de kat van Lagerfeld die nog altijd een eigen Instagram-account heeft.

nog meer series

Overigens zijn er nog veel meer recente tv-series over modeontwerpers gemaakt. Recentelijk was Lady Gaga te zien in House of Gucci (Prime Video). Ewan McGregor schitterde als Roy Halston Frowick in de serie Halston (Netflix). In American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace stond de moord op Versace centraal (Disney+). En dan zijn er nog tal van films gemaakt of in de maak, waaronder Kaiser Karl, die ook al over Lagerfeld gaat.

Afijn, eerst de serie Becoming Karl Lagerfeld, met Daniel Brühl in de titelrol, die op 24 juni in première gaat op Disney+. Hier de trailer!

Powered by Labrador CMS