Voetbal

AS Monaco-speler Mohamed Camara plakt homofobie-logo af: minister eist ‘zwaarst mogelijke straf’

Leestijd: 1 min

Tijdens een wedstrijd tussen Monaco en Nantes stond er op het wedstrijdshirt van alle spelers een logo tegen homofobie. AS Monaco-speler Mohamed Camara besloot het logo op zijn T-shirt af te plakken met tape. De Franse minister van Sport eist nu een zware straf.

Afgelopen weekend speelde AS Monaco tegen de voetbalclub van Nantes. Hierbij is AS Monaco-speler Mohamed Camara in opspraak geraakt omdat hij weigerde deel te nemen aan een actie tegen homofobie. Bij de wedstrijd droegen alle spelers een logo op het wedstrijdshirt waarmee de lhbtiq+-gemeenschap werd gesteund. Behalve door Camara: de 24-jarige speler uit Mali had zijn logo afgeplakt met tape.

onacceptabel 

De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, eist nu een straf tegen Camara en zijn club. “Zulk gedrag moet met de zwaarst mogelijke sancties worden bestraft, zowel voor de speler als voor de club die hem toestond dit te doen.” Ze noemt de actie van Camara ‘onacceptabel’ en ze heeft melding gemaakt bij de organisatie van de Ligue 1.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een fotomoment, waaraan Camara ook aan weigerde deel te nemen. Beide teams poseerden achter een spandoek ter ondersteuning van de lhbtiq+-gemeenschap.

persoonlijk initiatief 

Trainer Adi Hütter van Monaco is na afloop van de wedstrijd gevraagd naar Camara’s actie. “Als club ondersteunden we de actie tegen homofobie. Het was een persoonlijk initiatief, waarover we intern met hem zullen praten.”

 

In ander voetbalnieuws: afgelopen vrijdag zou een Europese profvoetballers tegelijkertijd uit de kast komen, om taboes te doorbreken rondom homoseksualiteit in het voetbal. Vooral in Duitsland werd deze groeps-coming-out groots aangekondigd. Maar op de dag zelf bleef het stil.

Powered by Labrador CMS