Apple voegt personalisatie voornaamwoorden toe in Contacten-app

Zo werkt het!

Leestijd: 1 min

Hij/hem, zij/haar, hen/hun, die/diens… Om anderen in één keer te laten weten hoe je het liefst wordt aangesproken (en om te onthouden hoe je vrienden aangesproken willen worden), heeft Apple een nieuwe optie toegevoegd aan de Contacten-app in het besturingssysteem iOS17. Tegelijkertijd houdt Apple rekening met je privacy: voornaamwoorden worden niet zomaar gedeeld met anderen.

Apple heeft een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan de Contacten-app waarmee gebruikers kunnen laten zien hoe ze aangesproken willen worden. Deze feature is beschikbaar in het besturingssysteem iOS17 en werkt als volgt.

Hoe werkt het?

Ga naar je Contacten-app op je iPhone. Open hierin ‘Mijn kaart’. Op deze pagina vind je al je persoonlijke gegevens, zoals je adres, telefoonnummer en meer. Wanneer je hier op ‘Wijzig’ klikt, kun je allerlei extra gegevens toevoegen, waaronder bijvoorbeeld je eventuele bijnaam, verjaardag, relatie of sociaal profiel.

In de laatste update van iOS17 is hier ook de mogelijkheid aan toegevoegd om je voornaamwoorden kenbaar te maken. Om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft Apple ook een uitleg toegevoegd over het juiste gebruik van de voornaamwoorden. Van alle contacten in je telefoon kun je de voornaamwoorden op bovenstaande manier toevoegen. 

Privacy

Verder benadrukt Apple dat het privacybeleid in acht wordt genomen: “Voornaamwoorden worden alleen op uw apparaten gebruikt door ondersteunde Apple-apps. Ze worden niet gedeeld met Apple of externe ontwikkelaars.”

Bovendien is de standaardinstelling om voornaamwoorden niet te delen wanneer je contactgegevens deelt met anderen. Ook als je de gegevens van een ander contact met iemand deelt, worden voornaamwoorden niet zomaar doorgegeven.

Bron: ZDNet / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS