Antwerp Pride blaast 15 kaarsjes uit

...meer Pride bij onze zuiderburen!

Leestijd: < 1 min

Na twee jaar van afwachten, afgelasten en aanpassen gaat Antwerp Pride dit jaar resoluut voor een volledig programma met álle toeters en bellen. De perfecte timing voor hun 15de verjaardag. We zetten 5 highlights voor je op een rijtje. Let op: de route van de parade is iets gewijzigd.

1-31 augustus: trail of stories

Maak een reis door de stad op zoek naar boeiende portretten van mensen uit de lhbtq-gemeenschap en hun ally’s. Met een nieuw parcours, nieuwe portretten en nieuwe verhalen. Net zo verrassend als vorig jaar, op meer dan elf plekken. Via een QR-code kom je achter het verhaal van de geportretteerde, of lees je het verhaal op antwerppride.com.

12 augustus: Human Rights Friday

Tijdens de jaarlijkse Human Rights Friday wordt dit jaar gefocust op het pride-thema van dit jaar: Queertopia. ’s Ochtends is er op het hoofdkantoor van DPG Media een congres over inclusie op het werk. In de middag vinden er in De Studio twee paneldiscussies plaats, over de toekomst van de lhbtq-gemeenschap en over trans personen en hun ally’s. Later die middag wordt de documentaire I am Samuel vertoond, een intiem portret van een Keniaanse man die verscheurd wordt tussen zijn plicht jegens zijn familie en zijn liefde voor Alex. De film wordt ingeleid door Samuel zelf.

13 augustus: Pride parade

Net als twee jaar geleden – ja, het is al zo lang geleden – verzamelen alle deelnemers op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord. Dan wordt er via het startpunt op de Paardenmarkt naar het Hessenplein, de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet, en dan zuidwaarts over de kaaien. Zie kaartje. De Parade begint om 14.00 uur en eindigt op het terrein van het Love United Festival waar het feest kan losbarsten.

Route Antwerp Pride 2022
Route Antwerp Pride 2022

13 augustus: Love United festival

Het grote festivalterrein is dit jaar aan de recent opnieuw aangelegde Cockerillkaai op het Zuid langs de Schelde. Dit is de officiële en centrale party hub van Antwerp Pride. Twee podia nodigen je uit om je beste moves te laten zien en om te feesten tot middernacht. Je bent welkom vanaf 15.00 uur en het mooiste van alles: de toegang is helemaal gratis!

14 augustus: Closing festival

Zondag is het tijd om afscheid te nemen van Antwerp Pride, maar niet zonder een laatste feestje. De organisatie heeft een aantal speciale traktaties voor je in petto. Het wordt een middag van zingen, dansen en meezwaaien met mooie liedjes en ook wat guilty pleasures. Met o.a. Pommelien uit de serie #LikeMe, genderfluid singer-songwriter Leopold, LaDiva Live, Grace (The Voice of Flanders) én Mister Eurovision himself: Johnny Logan. Toegang is gratis! 

Meer info vind je op www.antwerppride.com.

Maar help! Hoe kom ik snel in Antwerpen?
Geen eigen auto? Met NS International sta je binnen no-time in het centrum van de stad. En dat hoeft niet heel duur uit te pakken: een ticket boek je al vanaf 20 euro.

Powered by Labrador CMS