American Idol: drag diva Ada Vox knalt met Feeling Good

Wat vind jij: is Ada Vox een winnaar?

Leestijd: < 1 min

Daar is ze weer, onze favoriete American Idol-kandidaat Ada Vox. De drag diva is weer een ronde verder gekomen in de show, met een showy versie van ‘Feeling Good’, bekend van Nina Simone. Jurylid Katy Perry kon niet stil blijven zitten.

Het verhaal van Ada Vox hebben we hier eerder verteld. Vijf jaar geleden deed ze mee aan American Idol zonder vrouwelijke vermomming. Als Adam Sanders haalde hij de top vijftig niet, maar kreeg hij wel bakken haat over zich heen vanwege zijn gezette uiterlijk.

Nu is hij terug als Ada Vox. Bij een eerder optreden vertelde ze dat haar keus om als vrouw mee te doen een direct gevolg was van dat online pesten. “Ik heb me daar destijds te veel van aangetrokken. Het voelde alsof ik dood was van binnen. Maar door alle negativiteit heb ik mezelf sterker gemaakt. De hele wereld mag nu zien wie ik ben. Ik kan alles aan wat op mijn pad komt.”

Tijdens vorige optredens zong Ada Vox haar eigen interpretatie van Radioheads ‘Creep’ en ‘House of the Rising Sun’ van The Animals. Deze keer nam ze de klassieker ‘Feeling Good’ van Nina Simone onder handen.

De jury, die bestaat uit Katy Perry, Luke Bryan en Lionel Richie, roemde haar krachtige stem en Katy ging zelfs zover dat ze zei dat er een potentiële winnaar voor haar stond.

Wat vind jij: is Ada Vox een winnaar?

Powered by Labrador CMS