5 x queer op Oerol Festival

Van kleurrijke nachtvlinders tot een theatraal popconcert

Leestijd: < 1 min

Na twee digitale edities keert theater- en muziekfestival Oerol van 10 tot 19 juni terug naar Terschelling. Dit jaar staan er opvallend veel queer verrassingen op het programma. Vijf warme tips.

Joost van Bellen

Als er iemand een nachtdier is, dan is het wel Joost van Bellen. Hij schreef er een roman over met een ode aan zijn liefde voor de nacht. Tijdens de set van Joost van Bellen, Nachtdier op boevenpad, krijg je een kijkje in zijn wereld. Met harde house en de meest kleurrijke vlinders op het podium.

The world is as you are

Reinier van Harten, beter bekend als REINDIER, presenteert op Oerol Festival zijn nieuwe voorstelling The world is as you are. Een samenwerking met Maas theater en dans, waarbij zes acteurs en muzikanten het podium betreden. Een theatraal popconcert, geïnspireerd op de magische reis van Alice in Wonderland, met muzikale invloeden van David Bowie en Kate Bush.

Shishani

Shishani is een genre- en cultuuroverstijgend multitalent. Ze zingt, speelt gitaar en schrijft haar eigen teksten. ‘Geliefd vanwege haar krachtige, troostende stem’, aldus de programmeurs van Oerol. Shishani zingt over mensenrechten, corruptie en milieu. Het nummer ‘Minority’ maakte de zangeres nadat ze in 2012 in Namibië verhalen hoorde van jonge lesbische vrouwen die werden verstoten en mishandeld. 

Queen of Disco 

Disco veroverde in de jaren zeventig de wereld. Artiesten als Donna Summer en Chic worden wereldberoemd, maar misschien nog wel iconischer is het verhaal van disco-icoon Sylvester, de zanger van ‘Mighty Real’. Openlijk gay, een pionier en een activist. In de jaren zeventig stond hij in de voorhoede van de aids awareness- en Pride-beweging. Zijn verhaal wordt tot leven gebracht in een muziektheatervoorstelling van productiehuis RIGHTABOUTNOW INC.

Doppelgang

Sander en Maurice de Graaf, beter bekend als dj-tweeling Doppelgang, sluiten op zondag 19 juni het festival feestelijk af op natuurgebied de Noordsvaarder met hun verleidelijke mix van house, acid en disco.

Bonustip: sluit je avond af in Club W, een zwoel glitterparadijs op het terrein van de Westerkeyn, geïnspireerd op het legendarische nachtleven van de jaren zeventig en tachtig. Hier zwaait trans icoon Juno de scepter en op het podium vind je vele andere excentrieke nachtdieren.

Tickets
Met een festivalbandje (32,50 euro in de voorverkoop) heb je toegang tot de vier Oorden op Oerol Festival met meer dan 45 artiesten, een aantal performances en Expedities. Daarnaast kun je aanvullende tickets kopen voor voorstellingen, performances en concerten in het West-End Theater. Hier vind je tickets. 

Hoofdbeeld: Jaap Scheeren

Powered by Labrador CMS